Гратен з ріпи
(покроковий рецепт з фото)
Гратен - блюдо із запеченою скоринкою, його можна зробити з картоплі (найпопулярніший варіант), з кабачків, з лука і інших овочів. Сьогодні представляю варіант, як приготувати гратен з ріпи.
Вам потрібно нарізати овочі тонко і рівномірно, щоб вони добре пропеклися в духовці. Подавайте блюдо не відразу, спочатку трохи остудіть, щоб сир трохи застиг. Ріпу перед використанням варто приварити в киплячій воді (3-4 хвилини). Можна використовувати окремий вид сиру для кожного шару або один.
- Буряк - 2 штуки
- Оливкова олія - За смаком
- Білий хліб - 3-4 скибочок
- Цибуля - 1/4 штуки
- Сир - 115 грам
- Сіль, перець - За смаком
1. Спершу очистіть ріпу від шкірки і наріжте дуже тонкими кружечками (скористайтеся спеціальною насадкою). У сотейнику доведіть воду до кипіння і викладіть кружечки, варите 3 хвилини, потім видаліть з води і просушіть серветками. Змастіть форму для запікання оливковою олією і викладіть хліб на дно.
2. Поверх хліба викладете ріпу, сіль і poperčite.
3. Цибуля наріжте тонкими півкільцями і викладіть поверх ріпи, додайте частину натертого сиру.
4. Викладіть знову хліб, ріпу, сіль і poperčite, додайте шар сиру.
5. Запікайте в розігрітій до 160 градусів духовці близько 25 хвилин. Перед подачею на стіл остудіть блюдо протягом 10 хвилин.