Салат з ріпи і редьки зі сметаною
(покроковий рецепт з фото)
Взимку хочеться свіжих овочевих салатів. Тому пропоную включити в меню салат з ріпи і редьки зі сметаною, недорогий і корисний. Приступаємо і читаємо, як приготувати смачний салат-полезняшку!
Чомусь ріпа виявилася в числі забутих і непопулярних овочів. А даремно, ще наші бабусі вважали ріпу корисною і готували з неї багато смачних страв. Найпростіше - приготувати з ріпи салат, а в поєднанні з соковитою редькою, вийде гарне доповнення до обіду або вечері.
- Буряк - 300 грам
- Редька - 300 грам
- Салат листовий - 20 грам
- Крем - 100 грам
- Кріп свіжий - 20 грам
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
1
Всі овочі і зелень почистіть, промийте під холодною проточною водою.
2
Ріпу і редьку натріть на крупній тертці, можна використовувати і терку для корейської моркви.
3
Листя салату наріжте тонкими смужками.
4
Всі підготовлені продукти змішайте в салатної мисці, додайте дрібно нарізаний кріп, сіль, мелений чорний перець і сметану.
5
Салат перемішайте, викладіть в салатницю і прикрасьте свіжою зеленню. Смачного!