Гранатовий сироп
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите доповнювати десерти або коктейлі смачними і ароматними сиропами, тоді напевно вам сподобається рецепт приготування гранатового сиропу, який можна приготувати вдома.
Приготований за цим рецептом гранатовий сироп в домашніх умовах можна використовувати і для десертів, і для желе і випічки, і для лікарів, і навіть для м'ясних страв. При бажанні його можна закатати в стерилізовані банки і використовувати в міру необхідності.
- Гранат - 3-4 штук
- Цукор - 600-800 грам (за смаком)
- Сік лимона - 2-3 Ст. Ложок
1. Для початку необхідно відібрати хороші гранати, НЕ мляві і не зелені. Вимити їх і розрізати навпіл. Акуратно розламати на невеликі шматочки.
2. Набрати в глибоку миску холодну воду і відправити туди оброблений гранат. Просто у воді можна продовжувати відокремлювати зерна від шкірки. Рецепт приготування гранатового сиропу починається саме з такого процесу, щоб видалити всі плівки, які можуть зробити сироп гірким. Зерна будуть осідати на дно, а легкі плівки просто спливати. Їх потрібно акуратно дістати ситечком. Після зерна ще раз як слід промити.
3. Вимиті і перебрані зерна необхідно як слід просушити (найзручніше залишити з в друшляку на 10-15 хвилин, щоб стекла вся вода).
4. Потім гранат перекласти в глибоку миску і засипати цукром. Кількість цукру залежить від ваших смакових уподобань, а також від солодощі самих плодів. Ложкою або товкачем для пюре злегка придавити зерна, щоб гранат почав пускати сік. Залишити зерна в цукрі на 7-8 годин або на всю ніч.
5. Після того, як зерна віддали сік, а цукор в ньому розчинився, акуратно злити отриманий сироп. При бажанні можна додатково вичавити сік, використавши ту ж толкушку або чисту марлю. Сам сироп перелити в каструлю і відправити на повільний вогонь.
6. Щоб гранатовий сироп в домашніх умовах був з невеликою кислинкою, в нього можна додати 2-3 столові ложки лимонного соку. Довести сироп до кипіння і варити на повільному вогні, поки він не почне густіти.
7. Такий сироп можна гарячим розлити по банках і простерилізувати близько 20-25 хвилин. Це простий рецепт гранатового сиропу можна використовувати також для приготування желе або алкогольних коктейлів.