Горішки зі згущеним молоком в Горішниця
(покроковий рецепт з фото)
Домашні горішки зі згущеним молоком - ласощі з дитинства, з хрустким, розсипчастим тестом і тане в роті згущеним молоком. Можна, можливо, звичайно, такі горішки і в магазині купити, але домашня випічка все-таки смачніше! розповім, як приготувати горішки зі згущеним молоком в Горішниця.
Останнім часом чомусь пригадуються всі ласощі з дитинства. Самі по собі знаходяться в будинку всякі «пристосування» для випічки, які ще з радянських часів. Ось так і проявилася Горішниця. Тому бігу на кухню, буду згадувати дитинство Ви зі мною?
- Яйця - 2 штуки
- Вершкове масло - 250 грам
- Сода харчова - 1/4 чайних ложки
- Оцет - 1 Ст. Ложка
- Ванілін - 1 Чайна ложка
- Згущене молоко - 1 штука
1
Збийте цукор з яйцями до білої пишної маси.
2
Погасіть соду оцтом і змішайте з яєчної сумішшю.
3
Додайте просіяне борошно, м'яке вершкове масло, ванілін і замісити пластичне тісто.
4
Горішниця нагрійте на конфорці, злегка змастіть рослинною олією обидві робочі поверхні.
5
Тісто розділіть на шматочки і скачайте кульки розміром з волоський горіх.
6
У кожну виїмку Горішниця покладіть по кульці тіста, закрийте Горішниця.
7
Тримайте за 5 хвилин з кожного боку на відкритому вогні, поки «шкарлупки» не придбають золотисто-коричневий колір.
8
Використовуйте всі тісто, горішки остудіть і заповніть половинки згущеним молоком, змішаної з подрібненими ядрами волоських горіхів.
9
Половинки горішків з'єднайте, викладіть на блюдо і посипте цукровою пудрою.