Горішки в Горішниця
(покроковий рецепт з фото)
Чи збереглася у вас радянська Горішниця? Або ви вже купили нову? У будь-якому випадку вам знадобиться мій рецепт. Давайте згадаємо разом одне з улюблених ласощів нашого щасливого дитинства! Читайте!
Є чимало варіантів начинки цієї випічки, але всі ми звикли до вареного згущеного молока. Хоча я додала до неї дещо нове, сир. Вийшло дуже смачно і ніжно. Тісто завжди роблять пісочне, але теж з різними складами. Я ж пропоную прочитати, як приготувати горішки в Горішниця на кислому молоці. Справжній смак дитинства.
- Сир 9% - 400 грам
- Згущене молоко варене - 370 грам
- Кисле молоко - 50 мілілітрів
- Рослинна олія - 150 мілілітрів
- Яйце - 2 штуки
- Борошно - 3 склянки
- Майонез - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Сода - 0, 5 чайних ложки
Приготуйте тісто. У глибоку миску просійте борошно. Додайте до неї сіль і соду.
Потім влийте масло. Перетріть суміш в крихту.
Окремо збийте яйця з цукром.
Потім додайте до маси яйця, майонез і кисле молоко.
Замісити тісто.
Шматочки тесту викладіть в Горішниця. Запікайте половинки горішків 4 хвилини з кожного боку.
Займіться начинкою. Збийте міксером сир зі згущеним молоком.
Запечене тісто остудіть, а потім наповніть його начинкою. Скріпіть половинки печива.
Горішки готові! Можна їх пробувати відразу ж, але краще залишити на 1, 5 години для просочення. Приємного чаювання!