Рецепт Горішки в Горішниця фото

Горішки в Горішниця
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Молочні продукти, Сир, Згущене молоко
Страви без випічки
На полуденок, Для дітей, Десерт, Полудень
Випічка, Солодке, Печиво, Страви з начинкою

Чи збереглася у вас радянська Горішниця? Або ви вже купили нову? У будь-якому випадку вам знадобиться мій рецепт. Давайте згадаємо разом одне з улюблених ласощів нашого щасливого дитинства! Читайте!

Є чимало варіантів начинки цієї випічки, але всі ми звикли до вареного згущеного молока. Хоча я додала до неї дещо нове, сир. Вийшло дуже смачно і ніжно. Тісто завжди роблять пісочне, але теж з різними складами. Я ж пропоную прочитати, як приготувати горішки в Горішниця на кислому молоці. Справжній смак дитинства.

  • Сир 9% - 400 грам
  • Згущене молоко варене - 370 грам
  • Кисле молоко - 50 мілілітрів
  • Рослинна олія - 150 мілілітрів
  • Яйце - 2 штуки
  • Борошно - 3 склянки
  • Майонез - 3 Ст. Ложки
  • Цукор - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Сода - 0, 5 чайних ложки
горішки в Горішниця - фото крок 1
Приготуйте тісто. У глибоку миску просійте борошно. Додайте до неї сіль і соду.
горішки в Горішниця - фото крок 2
Потім влийте масло. Перетріть суміш в крихту.
горішки в Горішниця - фото крок 3
Окремо збийте яйця з цукром.
горішки в Горішниця - фото крок 4
Потім додайте до маси яйця, майонез і кисле молоко.
горішки в Горішниця - фото крок 5
Замісити тісто.
горішки в Горішниця - фото крок 6
Шматочки тесту викладіть в Горішниця. Запікайте половинки горішків 4 хвилини з кожного боку.
горішки в Горішниця - фото крок 7
Займіться начинкою. Збийте міксером сир зі згущеним молоком.
горішки в Горішниця - фото крок 8
Запечене тісто остудіть, а потім наповніть його начинкою. Скріпіть половинки печива.
горішки в Горішниця - фото крок 9
Горішки готові! Можна їх пробувати відразу ж, але краще залишити на 1, 5 години для просочення. Приємного чаювання!

Схожі рецепти