Горілка на смородині
(покроковий рецепт з фото)
Горілка на смородині має чудовий аромат, смак і колір. Напевно, тому вона настільки популярна. Приготувати її дуже просто. Єдине - тривало. Підійде чорна і червона смородина.
Горілку з смородини роблять з цукром і без, деякі додають листочки. Смородина, особливо чорна, надає характерний смак і аромат, який ні з чим не переплутаєш. Горілку для приготування нашого смородинового зілля краще візьміть хорошу, як то кажуть, як для себе. Горілку зможете вживати вже через місяць-півтора.
Як приготувати горілку на смородині?
1. Ягоди червоної або чорної смородини зніміть з гілочок, очистіть від листочків і хвостиків. Потім промийте кілька разів під проточною водою. Викладіть на кухонний або паперовий рушник і просушіть.
2. У приготовлений бутель або інший посуд помістіть ягоди і залийте горілкою. Потім посуд слід щільно закупорити і поставити в прохолодне місце для зберігання. Можна в льох, якщо у вас такий є. Таким чином смородину з горілкою треба наполягати протягом цілого місяця.
3. По закінченню місяця горілку треба процідити і розлити в зручну тару. Зберігати горілку зі смородини треба в прохолодному місці.
Горілка виходить смачною (якщо, звичайно, про горілку так взагалі можна сказати). Перед подачею на стіл гарненько охолодіть. Не забувайте, що в цьому випадку менше означає більше!
- Смородина - 400 грам
- Горілка - 5 літрів
Як приготувати горілку на смородині?
1. Ягоди червоної або чорної смородини зніміть з гілочок, очистіть від листочків і хвостиків. Потім промийте кілька разів під проточною водою. Викладіть на кухонний або паперовий рушник і просушіть.
2. У приготовлений бутель або інший посуд помістіть ягоди і залийте горілкою. Потім посуд слід щільно закупорити і поставити в прохолодне місце для зберігання. Можна в льох, якщо у вас такий є. Таким чином смородину з горілкою треба наполягати протягом цілого місяця.
3. По закінченню місяця горілку треба процідити і розлити в зручну тару. Зберігати горілку зі смородини треба в прохолодному місці.
Горілка виходить смачною (якщо, звичайно, про горілку так взагалі можна сказати). Перед подачею на стіл гарненько охолодіть. Не забувайте, що в цьому випадку менше означає більше!