Коньячна настоянка на чорній смородині
(покроковий рецепт з фото)
Приготувати настойку можна з будь-яких ягід. Але, саме, на чорній смородині напій виходить дуже ароматний. Приготуйте такий напій на святковий стіл. Але подбати про це необхідно заздалегідь.
Замість коньяку можна використовувати горілку або спирт. Кілька ягідок можна покласти на дно підготовлених пляшок. Дуже оригінальний напій. Готуйтеся до свята заздалегідь.
- Чорна смородина - 800 грам
- Коньяк - 1 літрів
- Цукор - 200 грам
Необхідна кількість ягід чорної смородини помийте. Якщо використовуєте заморожену ягоду, то її необхідно розморозити.
Засипте ягоди цукром і залийте коньяком. Накрийте кришкою і поставте в темне місце на 2 тижні.
Через 2 тижні напій процідіть і розлийте по пляшках. Зберігайте в холоді.
Чудового настрою!