Рецепт Горбуша з картоплею в духовці фото

Горбуша з картоплею в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Молочні продукти
Низькокалорійні , ПП рецепти , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , На святковий стіл , День народження , Святковий обід , Новий рік
Гарячі страви
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Ніжна і соковита горбуша з картоплею в духовці під сирною шапочкою, - що може бути краще? Це ідеальне частування для гостей до будь-якого свята або просто ситна вечеря для вашої родини.

Опис приготування:

Цей простий рецепт горбуші з картоплею в духовці - справжня знахідка. Цю страву можна сміливо віднести до числа універсальних, так як його можна приготувати на вечерю в звичайний день, але і на святковий стіл його поставити не соромно - мене цей рецепт рятував не раз. А поєднання продуктів, дійсно, вельми вдале: вершки роблять рибу м'якою і ніжною, сир надає соковитість і аромат, а картопля, просочений соками горбуші, стає відмінним гарніром. Мої гості завжди приходять в захват і починають хвалити мої кулінарні здібності, хоча насправді тут немає абсолютно нічого складного, я б навіть сказала, що це блюдо можна віднести до числа найпростіших в плані приготування. І якщо ви найближчим часом чекаєте гостей, яких, природно, слід щільно і смачно нагодувати, то зараз я розповім вам, як зробити горбушу з картоплею в духовці - голодним з-за столу точно ніхто не піде.

  • Файл gorbuši - 2 штуки
  • Картопля - 1, 5 кілограма
  • Вершки - 1 Склянка
  • Сир - 150 грам
  • Масло сдівочное - 30 грам
  • Сік лимонний - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Приправа для риби - За смаком
горбуша з картоплею в духовці - фото крок 1
Насамперед підготуємо всі необхідні інгредієнти, щоб вони були під рукою. Тут я хочу відзначити, що для цієї страви краще використовувати саме філе, тому, якщо у вас ціла риба, то краще відокремити м'ясо від кісток самостійно.
горбуша з картоплею в духовці - фото крок 2
Тепер нам необхідно розрізати філе на порційні шматочки (зазвичай нарізаю на шматки шириною 5-6 сантиметрів). Посипаємо їх сіллю, перцем, приправою для риби і поливаємо лимонним соком. Гарненько перемішуємо і залишаємо на деякий час промаринуватися.
горбуша з картоплею в духовці - фото крок 3
Тим часом ми чистимо картоплю і нарізаємо його шматочками який вам завгодно форми, головне, щоб вони були не дуже товстими, інакше картопля не досить добре пропечеться. Нарізану картоплю так само слід посолити і приправити, перемішати.
горбуша з картоплею в духовці - фото крок 4
Тепер змащуємо форми для запікання вершковим маслом і викладаємо на неї шматочки картоплі.
горбуша з картоплею в духовці - фото крок 5
Наступним шаром йде рибне філе, розподіляємо його рівномірно, а потім поливаємо вершками. Накриваємо форму фольгою і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку. Час приготування залежить від товщини вашого картопляного шару, але зазвичай на це йде від 45 хвилин до декількох годин. Щоб перевірити готовність, потрібно просто проткнути картопля (можна прямо через фольгу), якщо він м'який, значить все готово.
горбуша з картоплею в духовці - фото крок 6
Коли картопля буде готовий, виймаємо форму з духовки, знімаємо фольгу і посипаємо нашу рибку сиром, ставимо ще на пару хвилин в духовку.
горбуша з картоплею в духовці - фото крок 7
Ось, власне кажучи, і все! Як я і казала, складного нічого немає. Тепер розкладаємо рибу з картоплею по тарілках і пригощаємо дорогих гостей. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти