Гливи в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Гливи - дуже смачні і корисні гриби. При вживанні їх в їжу знижується рівень холестерину в крові, нормалізується тиск. Вони також сприяють виведенню радіоактивних речовин з організму.
Опис деяких властивостей глив, наведене вище, вже мало спокусити Вас приготувати якусь страву з цих чудових грибів. Вам пощастило, оскільки рецептів страв з глив досить багато. Адже їх і варять, і смажать, і використовують в якості начинок для пирогів, а також багато іншого! Я пропоную Вам рецепт приготування глив в духовці. Запечені в духовці, ці гриби мають неповторний смак, а приготувати їх досить просто. До такої страви підійдуть різні гарніри: Мал, відварна картопля, макарони і т.Д.
- Гливи - 400 грам
- Вершки - 200 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Часник - 2-3 зубчиків
- Кріп - За смаком
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком

1-2. Гливи необхідно ретельно промити, нарізати невеликими шматочками. Далі викладаємо гливи в сковороду. Солимо, перчим. Обсмажуємо гриби до золотистого кольору.

3. Дрібно нарізаємо кріп.

4. Те ж саме робимо з часником.

5. Подрібнені кріп і часник кладемо в миску, додаємо туди вершки і яйце. Перемішуємо всі компоненти.

6. Отриману масу змішуємо з остиглими грибами.

7. Виливаємо тісто в форму для випікання і запікаємо блюдо при 180ºС приблизно 25 хвилин.

8. Блюдо готово! Смачного!