Рецепт Гарбузовий пиріг з лимоном фото

Гарбузовий пиріг з лимоном
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Овочі , Фрукти , Яйця , Гарбуз , Лимон
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 1
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Осінь - прекрасна пора для тих, хто любить страви з гарбуза. Пропоную спекти смачний, яскравий і ароматний пиріг з цим корисним овочем.

Опис приготування:

Відмінний рецепт осіннього пирога з гарбузом, любителі цього яскравого і корисного овоча напевно оцінять його. Пиріг виходить вологим, соковитим і дуже смачним, повірте. Розповідаю як приготувати гарбузовий пиріг з лимоном.

  • Гарбуз - 250 грам
  • Лимон - 1/2 штуки
  • Яйця - 3 штуки
  • Цукор - 1 Склянка(+ 1, 5-2 столових ложки для сметанним кремом)
  • Борошно пшеничне - 1, 5 склянки
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
  • Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
  • Ізюм - 40-50 грам (по бажанню)
  • Крем - 150 грам
гарбузовий пиріг з лимоном - фото крок 1
Вершкове масло розтопити і остудити. Яйця збиваємо до однорідності. Гарбуз очистимо і натираємо на середній тертці. У борошно додамо розпушувач, корицю, звичайний і ванільний цукор.
гарбузовий пиріг з лимоном - фото крок 2
З половинки лимона натираємо цедру, видавимо сік і винесемо м'якоть, по можливості залишаючи перетинки.
гарбузовий пиріг з лимоном - фото крок 3
Додаємо в миску з борошном і цукром розтоплене вершкове масло, злегка перемішаємо.
гарбузовий пиріг з лимоном - фото крок 4
Додаємо яєчну суміш і перемішуємо.
гарбузовий пиріг з лимоном - фото крок 5
І тепер додамо натерту гарбуз і лимонний сік з цедрою і м'якоттю. Перемішуємо. Якщо вирішили додати родзинки - саме час. Ізюм попередньо можна замочити в 1-2 ложках рому або коньяку.
гарбузовий пиріг з лимоном - фото крок 6
Викладаємо тісто у форму, дно якої краще застелити пергаментом.
гарбузовий пиріг з лимоном - фото крок 7
І випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці близько 30 хвилин. Готовність перевіряємо зубочисткою. Остиглий пиріг змащуємо зверху сметаною, збитою з цукром і можна посипати горішками.

Схожі рецепти