Гарбузовий пиріг з лимоном
(покроковий рецепт з фото)
Осінь - прекрасна пора для тих, хто любить страви з гарбуза. Пропоную спекти смачний, яскравий і ароматний пиріг з цим корисним овочем.
Відмінний рецепт осіннього пирога з гарбузом, любителі цього яскравого і корисного овоча напевно оцінять його. Пиріг виходить вологим, соковитим і дуже смачним, повірте. Розповідаю як приготувати гарбузовий пиріг з лимоном.
- Гарбуз - 250 грам
- Лимон - 1/2 штуки
- Яйця - 3 штуки
- Цукор - 1 Склянка(+ 1, 5-2 столових ложки для сметанним кремом)
- Борошно пшеничне - 1, 5 склянки
- Вершкове масло - 100 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Ізюм - 40-50 грам (по бажанню)
- Крем - 150 грам
Вершкове масло розтопити і остудити. Яйця збиваємо до однорідності. Гарбуз очистимо і натираємо на середній тертці. У борошно додамо розпушувач, корицю, звичайний і ванільний цукор.
З половинки лимона натираємо цедру, видавимо сік і винесемо м'якоть, по можливості залишаючи перетинки.
Додаємо в миску з борошном і цукром розтоплене вершкове масло, злегка перемішаємо.
Додаємо яєчну суміш і перемішуємо.
І тепер додамо натерту гарбуз і лимонний сік з цедрою і м'якоттю. Перемішуємо. Якщо вирішили додати родзинки - саме час. Ізюм попередньо можна замочити в 1-2 ложках рому або коньяку.
Викладаємо тісто у форму, дно якої краще застелити пергаментом.
І випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці близько 30 хвилин. Готовність перевіряємо зубочисткою. Остиглий пиріг змащуємо зверху сметаною, збитою з цукром і можна посипати горішками.