Гарбузовий мармелад
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6
Час приготування: 5 г. 0 хв.
Рецепт домашнього мармеладу з гарбуза. Яскравий, солодкий і дуже смачний. Відмінно підійде для сімейного чаювання. А головне, в його складі ви будете впевнені в відміну від покупного!
Опис приготування:
Нижче я розповім докладніше, як приготувати гарбузовий мармелад. За бажанням в мармелад можна додати корицю і цедру апельсина. Беріть рецепт на замітку!
- Гарбуз - 500 грам
- Цукор - 60-80 грам
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Якщо-якщо - 1 Ст. Ложка
- Вода - 3-4 Ст. Ложок (для агар-агар)
Підготуйте всі інгредієнти.
Гарбуз очистите від шкірки і насіння, потім наріжте кубиками.
Перекладіть в каструлю, залийте водою так, щоб вона тільки покривала гарбуз. Варіть до м'якості приблизно 10-15 хвилин після закипання.
Злийте воду, потім подрібніть гарбуз блендером до однорідної пюре.
Додайте цукор і лимонний сік, млоїте на повільному вогні приблизно 20 хвилин. Постійно помішуйте, пюре повинно загуснути.
Додайте розведений у воді агар-агар. Прогрійте суміш ще 2 хвилини, але немає аргументів кипіння.
Перелийте пюре в форму. Залиште застигати.
Потім можна нарізати мармелад на шматочки.
Гарбузовий мармелад готовий.
Приємного вам апетиту!