Гарбузовий мармелад
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт домашнього мармеладу з гарбуза. Яскравий, солодкий і дуже смачний. Відмінно підійде для сімейного чаювання. А головне, в його складі ви будете впевнені в відміну від покупного!
Нижче я розповім докладніше, як приготувати гарбузовий мармелад. За бажанням в мармелад можна додати корицю і цедру апельсина. Беріть рецепт на замітку!
- Гарбуз - 500 грам
- Цукор - 60-80 грам
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Якщо-якщо - 1 Ст. Ложка
- Вода - 3-4 Ст. Ложок (для агар-агар)

Підготуйте всі інгредієнти.

Гарбуз очистите від шкірки і насіння, потім наріжте кубиками.

Перекладіть в каструлю, залийте водою так, щоб вона тільки покривала гарбуз. Варіть до м'якості приблизно 10-15 хвилин після закипання.

Злийте воду, потім подрібніть гарбуз блендером до однорідної пюре.

Додайте цукор і лимонний сік, млоїте на повільному вогні приблизно 20 хвилин. Постійно помішуйте, пюре повинно загуснути.

Додайте розведений у воді агар-агар. Прогрійте суміш ще 2 хвилини, але немає аргументів кипіння.

Перелийте пюре в форму. Залиште застигати.

Потім можна нарізати мармелад на шматочки.

Гарбузовий мармелад готовий.

Приємного вам апетиту!