Гарбузове цукати
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 1
Час приготування: 12 г. 0 хв.
У вас на дачі вродилася гарбуз, а зберігати її ніде? Скористайтеся цим рецептом і підготуйте собі солодощів-смакоти - яскравих, смачних і корисних цукатів з гарбуза. Готуються вони дуже легко і просто!
Опис приготування:
У вас немає комори або підвалу і ніде зберігати гарбуз? Забили морозилку і наварили варення з гарбуза, а її ще залишилося багато? Вихід є: готуємо цукати з гарбуза! У цьому рецепті я розповім і покажу, як приготувати гарбузові цукати. Процес дуже простий, але нешвидкий. А результат приємно здивує і вас, і ваших рідних. Цукати виходять дуже смачними і, якщо ви додасте більше лимонної цедри, їх їстимуть навіть ті, хто не любить гарбуз. Якщо у вас немає сушарки для овочів, підсушити цукати можна в духовці. Але сушіть їх на решітці, від паперу і дека їх дуже важко буде віддерти.
- Гарбуз - 600-700 грам (очищена)
- Цукор - 1 Склянка
- Лимон - 1/2 штуки
- Цукрова пудра - 1 Ст. Ложка
Гарбуз очистимо від шкірки і серцевини. Нарізаємо м'якоть на шматочки товщиною 1 см. Розмір шматочків - приблизно 2, 5-3 см.
Кількість цукру регулюйте в залежності від ступеня солодощі вашої гарбуза. Моя гарбуз солодка, тому я використовую стакан цукру.
Засипаємо гарбуз цукром і перемішуємо. Залишаючи годин 2-3, нехай гарбуз пустить сік.
А тепер додамо цедру і сік половинки лимона.
Ставимо гарбуз в соку на вогонь, доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь до мінімуму і кип'ятимо хвилин 5-7. Потім прибираємо з вогню і нехай постоїть години 3-4.
Моя гарбуз не дуже тверда, тому я кип'ятили її тільки один раз. Якщо ваша гарбуз не встигла зваритися, прокип'ятіть її ще разок, але не на сильному вогні. Проціджуємо гарбуз, сироп прокип'ятити хвилин 10. Заливаємо гарячим сиропом гарбуз, нехай постоїть годинки два.
Потім знову відкидаємо гарбуз на друшляк. Коли весь сироп стече, викладемо шматочки гарбуза на решітки овощесушілкі або на будь-яку грати в духовку.
І сушимо до потрібної вам ступеня. Можна до"сухариків" , але мені подобається, коли цукати всередині м'які.
Викладаємо остиглі цукати на тарілку і посипаємо цукровою пудрою.
Перемішуємо і даємо підсохнути вже з пудрою. От і все!