Рецепт Гарбузова полента фото

Гарбузова полента
(покроковий рецепт з фото)

Молдавська кухня
Овочі, Крупи, Гарбуз
Вегетаріанське харчування, ПП рецепти
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Каші, Солоне

Полента, мамалига, заголовок дужка. Дуже смачне і корисне блюдо. Щоб воно стало ще яскравіше, більш насиченим і цікавіше, додамо в кашу гарбуз. З таким сніданком ранок точно буде добрим!

Кукурудзяну крупу слід варити, виходячи з інструкції на пачці. Тому що помел і обробка у крупи бувають різними. І час приготування коливається від 3 хвилин до півгодини. Я варила звичайну кукурудзяну крупу, вона готується хвилин 25. І варити її дуже зручно в мультиварці - там каша упревать, стає ніжною і немає ризику обпектися, коли каша надумає «плюхається».

  • Заголовок зернових - 1 Склянка
  • Вода - 1 Склянка (можна трохи більше)
  • Молоко - 1 Склянка
  • Вершкове масло - 30 грам(20 в кашу, 10 в помідори)
  • Сир тертий - 70 грам
  • Пюре гарбузове - 1 Склянка
  • Бринза - За смаком
  • Помідори - 2 штуки
гарбузова полента - фото крок 1
Гарбузове пюре я віддаю перевагу з запеченої гарбуза - воно яскравіше за смаком, кольором і ароматом. Невелику гарбуз розріжте навпіл, видаліть насіння, змастіть гарбуз рослинним маслом і запечіть в духовці при температурі 180 градусів до м'якості і рум'яності країв. Трохи остудіть, зніміть шкірку і пюріруйте м'якоть блендером. Для поленти знадобиться стакан-півтора пюре.
гарбузова полента - фото крок 2
Кукурудзяну крупу залийте водою в чаші мультиварки і поставте варитися в режимі "молочна каша" або "гасіння" . Хвилин через 7-8, коли вода майже вбереться, влейте молоко, посоліть кашу і варіть до загустіння.
гарбузова полента - фото крок 3
У готову кашу додайте гарбузове пюре, перемішайте.
гарбузова полента - фото крок 4
Заправте кашу маслом і тертим сиром, добре перемішайте і дайте постояти в режимі збереження тепла хвилин 10.
гарбузова полента - фото крок 5
Подавайте гарбузову поленту гарячої, додавши за смаком раскрошенную бринзу і обсмажені на маслі кружальця помідорів.

Схожі рецепти