Гарбузова полента
(покроковий рецепт з фото)
Полента, мамалига, заголовок дужка. Дуже смачне і корисне блюдо. Щоб воно стало ще яскравіше, більш насиченим і цікавіше, додамо в кашу гарбуз. З таким сніданком ранок точно буде добрим!
Кукурудзяну крупу слід варити, виходячи з інструкції на пачці. Тому що помел і обробка у крупи бувають різними. І час приготування коливається від 3 хвилин до півгодини. Я варила звичайну кукурудзяну крупу, вона готується хвилин 25. І варити її дуже зручно в мультиварці - там каша упревать, стає ніжною і немає ризику обпектися, коли каша надумає «плюхається».
- Заголовок зернових - 1 Склянка
- Вода - 1 Склянка (можна трохи більше)
- Молоко - 1 Склянка
- Вершкове масло - 30 грам(20 в кашу, 10 в помідори)
- Сир тертий - 70 грам
- Пюре гарбузове - 1 Склянка
- Бринза - За смаком
- Помідори - 2 штуки
Гарбузове пюре я віддаю перевагу з запеченої гарбуза - воно яскравіше за смаком, кольором і ароматом. Невелику гарбуз розріжте навпіл, видаліть насіння, змастіть гарбуз рослинним маслом і запечіть в духовці при температурі 180 градусів до м'якості і рум'яності країв. Трохи остудіть, зніміть шкірку і пюріруйте м'якоть блендером. Для поленти знадобиться стакан-півтора пюре.
Кукурудзяну крупу залийте водою в чаші мультиварки і поставте варитися в режимі "молочна каша" або "гасіння" . Хвилин через 7-8, коли вода майже вбереться, влейте молоко, посоліть кашу і варіть до загустіння.
У готову кашу додайте гарбузове пюре, перемішайте.
Заправте кашу маслом і тертим сиром, добре перемішайте і дайте постояти в режимі збереження тепла хвилин 10.
Подавайте гарбузову поленту гарячої, додавши за смаком раскрошенную бринзу і обсмажені на маслі кружальця помідорів.