Фруктовий торт з олійно-заварним кремом
(покроковий рецепт з фото)
У вас наближається торжество, і ви хочете спекти десерт самостійно? можливо, вам сподобається ця нескладна, але дивно вдала ідея, як приготувати фруктовий торт з олійно-заварним кремом.
Цей рецепт гарний тим, що кожен раз ви можете робити абсолютно інший тортик, досить лише міняти смак соку. Цитрусові, на мій погляд, підходять ідеально, але експериментувати можна нескінченно. Бісквіт ніжний, повітряний, а крем - насичений і дуже смачний. Відмінний тортик для будь-якого свята. Рекомендую спробувати обов'язково!
- Яйце - 5 штук (в тісто)
- Цукор - 120 грам (в тісто)
- Борошно - 175 грам (в тісто)
- Кукурудзяний крохмаль - 40 грам (в тісто)
- Розпушувач - 1 Чайна ложка (в тісто)
- Сіль - 1/4 чайних ложки (в тісто)
- Сік фруктовий - 80 мілілітрів (в тісто)
- Яйце - 3 штуки (в вершках)
- Сік - 300 мілілітрів (в вершках)
- Цукор - 120 грам (в вершках)
- Кукурудзяний крохмаль - 1 Ст. Ложка (в вершках)
- Вершкове масло - 300 грам (в вершках)
- Шоколад - 80 грам (глазур)
- Вершкове масло - 40 грам (глазур)
1. Для приготування бісквіта збийте яйця з цукром і сіллю до пишних піків. Вливайте тонкою цівкою сік, продовжуючи збивати. Окремо просійте сухі інгредієнти: борошно, крохмаль, розпушувач. Введіть їх невеликими порціями, щоб тісто вийшло без грудочок. Вилийте тісто у жароміцних форму, застелену пергаментом.
2. Випікайте корж при температурі 180 градусів до рум'яної близько 35-55 хвилин. Критерій готовності стандартний: суха сірник.
3. Поки корж остигає, можна зробити крем. Сік доведіть до кипіння. У невеликій мисці збийте яйця з цукром і крохмалем. Вливайте тонкою цівкою сік, продовжуючи збивати. Надішліть крем на вогонь.
4. Постійно помішуючи, Уваров трохи до загустіння. Зніміть з вогню крем і остудіть.
5. В окремій ємності збийте розм'якшене вершкове масло. Потроху додавайте заварний крем, продовжуючи збивати.
6. Ось такий ароматний і повітряний крем вийшов в результаті. Тепер можна збирати тортик. Розріжте бісквіт на два коржі. Перемажьте кремом.
7. Залишки крему розподіліть по верху і боків торта. Надішліть його години на 1.5 в холодильник, щоб крем застиг. Шоколад і вершкове масло розтопіть і прикрасьте тортик глазур'ю.
8. Перед подачею можна додатково прикрасити торт фруктами, ягодами, безе або горішками, наприклад.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!