Олійно-білковий крем
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную рецепт вершкового, ніжного і чудового на смак крему для прошарку і прикраси тортів і капкейков. Особливо красиво він виглядає і виглядає майже чисто білим на тлі темного шоколадного тесту. Ділюся, як приготувати олійно-білковий крем.
Цей крем можна використовувати відразу або зберігати в герметичному контейнері в холодильнику до тижня, а в морозильній камері - до 2-х місяців. Перед застосуванням крему потрібно дати йому придбати кімнатну температуру, потім збити до однорідного стану - і можна з ним працювати.
- Вершкове масло - 230 грам
- Яєчні білки - 4 штуки
- Цукор - 240 грам
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
1
Вершкове масло наріжте кубиками і поки відкладіть: потрібно, щоб воно стало кімнатної температури.
2
В сотейник налейте воду, додайте цукор, перемішайте і нагрівайте на повільному вогні, помішуючи металевою ложкою, поки цукор не розчиниться і сироп не стане чистим. Збільште вогонь до середнього і дозвольте сиропу дійти до кипіння.
3
Яєчні білки збийте до м'яких піків.
4
Цукровий сироп доведіть до температури 112 градусів, потім зніміть з вогню і повільно додавайте в миску з яєчними білками, безперервно збиваючи. Намагайтеся лити сироп поруч з віночком, але не його. Як тільки весь сироп буде додано, продовжуйте збивати, поки нижня частина чаші не стане прохолодною на дотик, а білки не охолонуть до кімнатної температури.
5
Додаючи вершкове масло по одному кубику, добре збивайте білки з маслом.
6
Додайте ванільний екстракт і сіль. Суміш може виглядати так, як ніби вона відділяється, але продовжуйте збивати крем до тих пір, поки він не стане гарним і гладким.