Фруктовий лід «світлофор»
(покроковий рецепт з фото)
Влітку хочеться чогось освіжаючого, тому пропоную вам дізнатися, як приготувати фруктовий лід "світлофор", відмінний варіант холодного річного десерту, який порадує вас в спекотний день.
Не впадай у відчай, якщо у вас немає спеціальних формочок для приготування морозива, адже ви можете приготувати фруктовий лід і в одноразових стаканчиках! Обов'язково візьміть ваші улюблені фрукти і ягоди: можете додати персик, малину, чорницю та інші для більш насиченого кольору і смаку готового десерту. Такий фруктовий лід не містить консервантів, що робить його відмінним варіантом охолоджуючого десерту для дітей.
- Полуниця - 300 грам
- Абрикоси - 300 грам
- Ківі - 300 грам
- Мед або цукрова пудра - За смаком
1. Приготуйте полуничне пюре: промиту і просушену полуницю перетворите в пюре за допомогою блендера. За бажанням додайте мед або цукрову пудру.
2. Залийте формочки для морозива на 1/3 обсягу і відправте в морозильник на 30 хвилин. Абрикоси очистіть від кісточок і перетворите в пюре. Додайте підсолоджувач за бажанням.
3. Знову залийте формочки пюре на 1/3 обсягу форми і відправте в морозилку на 30 хвилин. Приготуйте пюре з ківі, додайте підсолоджувач.
4. Заповніть їм форми до кінця, закрийте їх спеціальними кришечками або встановіть в них пластикові ложечки. Надішліть в морозильник на 5-6 годин до повного застигання.
5. Готовий лід перед подачею опустіть на декілька секунд в гарячу воду. Смачного!