Італійський лід
(покроковий рецепт з фото)
Незважаючи на те, що літо закінчилося, я з задоволенням готую для своєї сім'ї італійський лід. Прекрасний десерт! Готується легко і вистачає надовго.
В Італії так жарко, що люди влаштовують сієсту, щоб відпочити від виснажливої спеки. І, можливо тому, у виготовленні морозива та фруктового льоду їм немає рівних в усьому світі. В рецепт італійського льоду я включила лимонний сік, але ви можете використовувати і сік будь-якого іншого фрукта. Тоді і колір льоду буде різним. Спробуйте італійський лід, ви закохаєтесь в цей десерт!
- Вода - 2 склянки
- Кукурудзяний сироп - 1 Склянка
- Цукор - 0, 5 склянки
- Лимонний сік - 175 мілілітрів (або сік будь-якого іншого фрукта.)
Закип'ятіть воду і розчиніть цукор у воді.
Вилийте до отриманого цукрового сиропу лимонний сік і кукурудзяний сироп.
Форму, в якій ви будете робити італійський лід, поставте в морозильну камеру на п'ять хвилин.
Потім вилийте в неї отриманий сироп. Поставте в морозильну камеру на 1-1, 5 годину.
Через годину-півтори дістаньте форму з льодом. Виделкою розпушите лід і знову поверніть в морозильну камеру ще на годину.
Готовий італійський лід розкладіть по вафельним ріжками або в формочки для морозива. Смачного!