Лід з кавуна
(покроковий рецепт з фото)
Барвистий і ароматний десерт, такий як лід з кавуна, обов'язково сподобається до смаку не тільки дітям, але і дорослим. Приготувати його в кавуновий літній сезон на своїй кухні - простіше простого!
Неймовірно легкий в приготуванні десерт, який можна готувати хоч кожен день! Лід з кавуна - ідеальна заміна магазинному варіанту такого сорбета, але ви точно будете знати, з чого він виготовлений!
- Кавун - 1, 5 кілограма
- Цукор - 70 грам
Підготуйте зазначені інгредієнти. Кавун виберіть стиглий і соковитий, від його солодощі буде залежати норма додається цукрового піску.
Кавун промийте, розріжте навпіл, виберіть всю м'якоть, а з неї витягніть кісточки темного і білого кольору. М'якоть наріжте порційними шматочками в салатник або миску.
Потім пересипте м'якоть в чашу блендера або кухонного комбайна, додайте цукровий пісок за смаком. Якщо кавун не дуже солодкий, то додайте трохи більше зазначеної норми і навпаки.
Подрібніть все приблизно 2-3 хвилини на пульсуючому режимі, перетворюючи в сік. Важливо подрібнити всю м'якоть, щоб вона не потрапляла в десерті.
Акуратно перелийте кавуновий сік в формочки для морозива, заповнюючи їх до верху.
Вставте в формочки палички і помістіть ємності в морозильну камеру мінімум на 2 годину.
Через зазначений час формочки витягніть, потримайте близько 20 секунд, тримаючи в гарячій воді лише частина до паличок, щоб від неї відокремився лід. Потім акуратно витягніть сам кавуновий лід з форми, витягаючи його за палички з неї. Подайте ласощі до столу, виклавши його в форму з льодом, щоб воно не так швидко тануло.