Джем з морошки
(покроковий рецепт з фото)
Морошка - одна з найкорисніших ягід, в ній міститься величезна кількість вітамінів С і А. Щоб припасти трохи вітамінів на зиму, рекомендую приготувати джем з морошки.
Джем з морошки - відмінне джерело вітамінів в зиязикай час. Зберігається він довго, і тому насичувати організм вітамінами А і С за допомогою цього джему можна круглий рік. Сама по собі морошка - дуже смачна і цікава ягода, і джем з неї, відповідно, виходить теж дуже оригінальний. Він відмінно поєднується з млинцями і оладками, його здорово використовувати у випічці. В кінці кінців, баночка домашнього джему з морошки - це відмінний подарунок друзям Сподіваюся, мій рецепт вам сподобався!
- Морошка - 1 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
- Вода - 0, 5 склянки

Ягоди гарненько промиваємо і перебираємо. Цукор заливаємо водою, ставимо на плиту і кип'ятимо. Коли сироп закипить - всипаємо в нього наші ягоди.

Ягоди в сиропі варимо на повільному вогні протягом 30 хвилин, періодично помішуючи.

Знімаємо джем з вогню і перетираємо його через сито, щоб позбутися від кісточок і шкурок. Перетертий джем відправляємо назад в каструльку і варимо ще 5-8 хвилин на повільному вогні.

Джем вийде не дуже густим - так і має бути. Потім гарячий сироп розливають по стерилізованим баночках, закриваємо і ставимо в прохолодне місце. Вже через кілька годин джем в банках застигне і придбає потрібну консистенцію.