Рецепт Варення з морошки з білим вином фото

Варення з морошки з білим вином
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Ягоди , Морошка
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На полуденок , Для дітей , На сніданок , Десерт
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 2
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Брат, який же приголомшливий смак і вишуканий аромат у варення з морошки з білим вином, словами не передати! А приготувати це корисне ласощі зовсім нескладно і зараз ви самі в цьому переконаєтеся.

Опис приготування:

Морошка сама по собі має яскравий соковитим смаком і неповторним ароматом, тому і варення з цієї ягоди виходить дуже вишукане і незвичайне. І якщо в цьому році вам вдасться де-небудь роздобути пару кіло морошки, то вважайте, що вам пощастило, адже ви зможете приготувати варення з морошки з білим вином. Це дуже цікаве і вдале поєднання, біле вино тільки посилюємо і підкреслюємо природні смакові якості ягоди, і в підсумку ми отримуємо відмінне частування, яке буде радувати вас всю зиму. І не варто також забувати про користь такого варення, адже морошка займає перше місце за вмістом вітаміну А і С, випереджаючи навіть апельсини, також в цій ягоді багато і інших корисних властивостей. Загалом, з цим рецептом приготування варення з морошки з білим вином ви зможете зробити смачне і при цьому корисне частування.

1) Насамперед гарненько промиваємо морошку під водою і відкидаємо ягоди на друшляк, щоб з них стікала вода.

2) Тепер викладаємо сухі ягоди в каструлю, поливаємо їх соком половини лимона і засипаємо двома склянками цукру. Накриваємо ягоди складеної вдвічі марлею і залишаємо на всю ніч, щоб вони пустили сік.

3) Вранці ставимо каструлю з морошкою на повільний вогонь і варимо її протягом 15-20 хвилин. Коли весь цукор розчиниться, вливаємо в каструлю біле вино, перемішуємо все і доводимо масу до кипіння.

4) Потім акуратно витягаємо ягоди з сиропу і розкладаємо їх по стерилізованим баночках, а в сироп висипаємо цукор, що залишився і варимо його ще хвилин 10-12 на повільному вогні.

5) Заливаємо гарячим сиропом ягоди в банках і закочує їх. Перевертаємо банки дном вгору, і залишаємо так до повного охолодження.

Ну що ж, тепер ви знаєте, як закатати варення з морошки з білим вином, тому обов'язково скористайтеся цим рецептом, як тільки почнеться ягідний сезон.


  • Морошка - 1 кілограм
  • Цукор - 4 склянки
  • Лимон - 0, 5 штуки
  • Вино біле сухе - 1, 5 склянки
Морошка сама по собі має яскравий соковитим смаком і неповторним ароматом, тому і варення з цієї ягоди виходить дуже вишукане і незвичайне. І якщо в цьому році вам вдасться де-небудь роздобути пару кіло морошки, то вважайте, що вам пощастило, адже ви зможете приготувати варення з морошки з білим вином. Це дуже цікаве і вдале поєднання, біле вино тільки посилюємо і підкреслюємо природні смакові якості ягоди, і в підсумку ми отримуємо відмінне частування, яке буде радувати вас всю зиму. І не варто також забувати про користь такого варення, адже морошка займає перше місце за вмістом вітаміну А і С, випереджаючи навіть апельсини, також в цій ягоді багато і інших корисних властивостей. Загалом, з цим рецептом приготування варення з морошки з білим вином ви зможете зробити смачне і при цьому корисне частування.

1) Насамперед гарненько промиваємо морошку під водою і відкидаємо ягоди на друшляк, щоб з них стікала вода.

2) Тепер викладаємо сухі ягоди в каструлю, поливаємо їх соком половини лимона і засипаємо двома склянками цукру. Накриваємо ягоди складеної вдвічі марлею і залишаємо на всю ніч, щоб вони пустили сік.

3) Вранці ставимо каструлю з морошкою на повільний вогонь і варимо її протягом 15-20 хвилин. Коли весь цукор розчиниться, вливаємо в каструлю біле вино, перемішуємо все і доводимо масу до кипіння.

4) Потім акуратно витягаємо ягоди з сиропу і розкладаємо їх по стерилізованим баночках, а в сироп висипаємо цукор, що залишився і варимо його ще хвилин 10-12 на повільному вогні.

5) Заливаємо гарячим сиропом ягоди в банках і закочує їх. Перевертаємо банки дном вгору, і залишаємо так до повного охолодження.

Ну що ж, тепер ви знаєте, як закатати варення з морошки з білим вином, тому обов'язково скористайтеся цим рецептом, як тільки почнеться ягідний сезон.

Схожі рецепти