Варення з морошки з білим вином
(покроковий рецепт з фото)
Брат, який же приголомшливий смак і вишуканий аромат у варення з морошки з білим вином, словами не передати! А приготувати це корисне ласощі зовсім нескладно і зараз ви самі в цьому переконаєтеся.
Морошка сама по собі має яскравий соковитим смаком і неповторним ароматом, тому і варення з цієї ягоди виходить дуже вишукане і незвичайне. І якщо в цьому році вам вдасться де-небудь роздобути пару кіло морошки, то вважайте, що вам пощастило, адже ви зможете приготувати варення з морошки з білим вином. Це дуже цікаве і вдале поєднання, біле вино тільки посилюємо і підкреслюємо природні смакові якості ягоди, і в підсумку ми отримуємо відмінне частування, яке буде радувати вас всю зиму. І не варто також забувати про користь такого варення, адже морошка займає перше місце за вмістом вітаміну А і С, випереджаючи навіть апельсини, також в цій ягоді багато і інших корисних властивостей. Загалом, з цим рецептом приготування варення з морошки з білим вином ви зможете зробити смачне і при цьому корисне частування.
1) Насамперед гарненько промиваємо морошку під водою і відкидаємо ягоди на друшляк, щоб з них стікала вода.
2) Тепер викладаємо сухі ягоди в каструлю, поливаємо їх соком половини лимона і засипаємо двома склянками цукру. Накриваємо ягоди складеної вдвічі марлею і залишаємо на всю ніч, щоб вони пустили сік.
3) Вранці ставимо каструлю з морошкою на повільний вогонь і варимо її протягом 15-20 хвилин. Коли весь цукор розчиниться, вливаємо в каструлю біле вино, перемішуємо все і доводимо масу до кипіння.
4) Потім акуратно витягаємо ягоди з сиропу і розкладаємо їх по стерилізованим баночках, а в сироп висипаємо цукор, що залишився і варимо його ще хвилин 10-12 на повільному вогні.
5) Заливаємо гарячим сиропом ягоди в банках і закочує їх. Перевертаємо банки дном вгору, і залишаємо так до повного охолодження.
Ну що ж, тепер ви знаєте, як закатати варення з морошки з білим вином, тому обов'язково скористайтеся цим рецептом, як тільки почнеться ягідний сезон.
- Морошка - 1 кілограм
- Цукор - 4 склянки
- Лимон - 0, 5 штуки
- Вино біле сухе - 1, 5 склянки
1) Насамперед гарненько промиваємо морошку під водою і відкидаємо ягоди на друшляк, щоб з них стікала вода.
2) Тепер викладаємо сухі ягоди в каструлю, поливаємо їх соком половини лимона і засипаємо двома склянками цукру. Накриваємо ягоди складеної вдвічі марлею і залишаємо на всю ніч, щоб вони пустили сік.
3) Вранці ставимо каструлю з морошкою на повільний вогонь і варимо її протягом 15-20 хвилин. Коли весь цукор розчиниться, вливаємо в каструлю біле вино, перемішуємо все і доводимо масу до кипіння.
4) Потім акуратно витягаємо ягоди з сиропу і розкладаємо їх по стерилізованим баночках, а в сироп висипаємо цукор, що залишився і варимо його ще хвилин 10-12 на повільному вогні.
5) Заливаємо гарячим сиропом ягоди в банках і закочує їх. Перевертаємо банки дном вгору, і залишаємо так до повного охолодження.
Ну що ж, тепер ви знаєте, як закатати варення з морошки з білим вином, тому обов'язково скористайтеся цим рецептом, як тільки почнеться ягідний сезон.