Рецепт Варення з морошки п'ятихвилинка фото

Варення з морошки п'ятихвилинка
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Ягоди, Морошка
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, На полуденок, Для дітей, На сніданок, Десерт
Заготовки, Варення

Таке варення дозволяє нам не тільки заощадити свій час на його приготуванні, але і максимально зберегти всі корисні властивості самих ягід, а це вкрай важливо, особливо коли язик йде про морошці.

У кожної господині є своя причина, чому вона вибирає такий спосіб приготування варення, хтось просто хоче зробити заготовку швидко і не бажає витрачати на це багато часу, а деякі вважають за краще цей варіант, так як він допомагає зберегти в ягоді корисні вітаміни і мікроелементи. І справді, як і у всіх п'ятихвилинка, в цьому простому рецепті варення з морошки п'ятихвилинці ми не будемо варити ягоди довго, а потримаємо їх на вогні не більше 5 хвилин. Так ми зможемо домогтися відмінного смаку і при цьому не розгубити всю користь від тривалої термічної обробки. Так що приготувати смачне і корисне варення з морошки п'ятихвилинку не складе для нас особливих зусиль, отже, приступимо.

1) Насамперед ми, як завжди, перебираємо ягоди і видаляємо зіпсовані, потім промиваємо морошку під прохолодною водою і відкидаємо на друшляк, щоб з ягід скла вся вода.

2) Тепер необхідно приготувати сироп, тому ми беремо каструлю і наливаємо в неї 1, 5 склянки води. Ставимо каструлю на повільний вогонь і починаємо всипати в рідину цукор невеликими порціями, помішуючи її. Коли весь цукор виявиться в каструлі, доводимо масу до кипіння і варимо сироп протягом 5-7 хвилин, поки гранули цукру не розчиняться повністю.

3) Суху морошку викладаємо в таз для приготування варення і заливаємо ягоду гарячим сиропом. Ставимо таз на вогонь і, помішуючи, доводимо до кипіння, знімаємо з поверхні пінку і варимо морошку 5 хвилин, після чого знімаємо з вогню і даємо масі повністю охолонути.

4) Потім повертаємо таз на вогонь, знову доводимо масу до кипіння і проварюємо 5 хвилин. Тепер акуратно витягаємо ягоди з сиропу і перетираємо їх за допомогою сита до однорідності.

5) Коли ягідна маса охолоне, викладаємо її в сироп і в останній раз нагріваємо і варимо 5 хвилин, після чого розкладаємо гаряче варення по стерилізованим баночках і закочує їх. Перевертаємо банки дном вгору і залишаємо остигати при кімнатній температурі, потім переносимо в прохолодне темне місце на зберігання.

Готове варення володіє не тільки відмінним смаком, але і цілющими властивостями, воно допоможе вам зміцнити імунітет і впоратися з симптомами застуди. Смачного!


  • Морошка - 1 кілограм
  • Цукор - 1 кілограм
  • Вода - 1, 5 склянки
У кожної господині є своя причина, чому вона вибирає такий спосіб приготування варення, хтось просто хоче зробити заготовку швидко і не бажає витрачати на це багато часу, а деякі вважають за краще цей варіант, так як він допомагає зберегти в ягоді корисні вітаміни і мікроелементи. І справді, як і у всіх п'ятихвилинка, в цьому простому рецепті варення з морошки п'ятихвилинці ми не будемо варити ягоди довго, а потримаємо їх на вогні не більше 5 хвилин. Так ми зможемо домогтися відмінного смаку і при цьому не розгубити всю користь від тривалої термічної обробки. Так що приготувати смачне і корисне варення з морошки п'ятихвилинку не складе для нас особливих зусиль, отже, приступимо.

1) Насамперед ми, як завжди, перебираємо ягоди і видаляємо зіпсовані, потім промиваємо морошку під прохолодною водою і відкидаємо на друшляк, щоб з ягід скла вся вода.

2) Тепер необхідно приготувати сироп, тому ми беремо каструлю і наливаємо в неї 1, 5 склянки води. Ставимо каструлю на повільний вогонь і починаємо всипати в рідину цукор невеликими порціями, помішуючи її. Коли весь цукор виявиться в каструлі, доводимо масу до кипіння і варимо сироп протягом 5-7 хвилин, поки гранули цукру не розчиняться повністю.

3) Суху морошку викладаємо в таз для приготування варення і заливаємо ягоду гарячим сиропом. Ставимо таз на вогонь і, помішуючи, доводимо до кипіння, знімаємо з поверхні пінку і варимо морошку 5 хвилин, після чого знімаємо з вогню і даємо масі повністю охолонути.

4) Потім повертаємо таз на вогонь, знову доводимо масу до кипіння і проварюємо 5 хвилин. Тепер акуратно витягаємо ягоди з сиропу і перетираємо їх за допомогою сита до однорідності.

5) Коли ягідна маса охолоне, викладаємо її в сироп і в останній раз нагріваємо і варимо 5 хвилин, після чого розкладаємо гаряче варення по стерилізованим баночках і закочує їх. Перевертаємо банки дном вгору і залишаємо остигати при кімнатній температурі, потім переносимо в прохолодне темне місце на зберігання.

Готове варення володіє не тільки відмінним смаком, але і цілющими властивостями, воно допоможе вам зміцнити імунітет і впоратися з симптомами застуди. Смачного!

Схожі рецепти