Варення з морошки п'ятихвилинка
(покроковий рецепт з фото)
Таке варення дозволяє нам не тільки заощадити свій час на його приготуванні, але і максимально зберегти всі корисні властивості самих ягід, а це вкрай важливо, особливо коли язик йде про морошці.
У кожної господині є своя причина, чому вона вибирає такий спосіб приготування варення, хтось просто хоче зробити заготовку швидко і не бажає витрачати на це багато часу, а деякі вважають за краще цей варіант, так як він допомагає зберегти в ягоді корисні вітаміни і мікроелементи. І справді, як і у всіх п'ятихвилинка, в цьому простому рецепті варення з морошки п'ятихвилинці ми не будемо варити ягоди довго, а потримаємо їх на вогні не більше 5 хвилин. Так ми зможемо домогтися відмінного смаку і при цьому не розгубити всю користь від тривалої термічної обробки. Так що приготувати смачне і корисне варення з морошки п'ятихвилинку не складе для нас особливих зусиль, отже, приступимо.
1) Насамперед ми, як завжди, перебираємо ягоди і видаляємо зіпсовані, потім промиваємо морошку під прохолодною водою і відкидаємо на друшляк, щоб з ягід скла вся вода.
2) Тепер необхідно приготувати сироп, тому ми беремо каструлю і наливаємо в неї 1, 5 склянки води. Ставимо каструлю на повільний вогонь і починаємо всипати в рідину цукор невеликими порціями, помішуючи її. Коли весь цукор виявиться в каструлі, доводимо масу до кипіння і варимо сироп протягом 5-7 хвилин, поки гранули цукру не розчиняться повністю.
3) Суху морошку викладаємо в таз для приготування варення і заливаємо ягоду гарячим сиропом. Ставимо таз на вогонь і, помішуючи, доводимо до кипіння, знімаємо з поверхні пінку і варимо морошку 5 хвилин, після чого знімаємо з вогню і даємо масі повністю охолонути.
4) Потім повертаємо таз на вогонь, знову доводимо масу до кипіння і проварюємо 5 хвилин. Тепер акуратно витягаємо ягоди з сиропу і перетираємо їх за допомогою сита до однорідності.
5) Коли ягідна маса охолоне, викладаємо її в сироп і в останній раз нагріваємо і варимо 5 хвилин, після чого розкладаємо гаряче варення по стерилізованим баночках і закочує їх. Перевертаємо банки дном вгору і залишаємо остигати при кімнатній температурі, потім переносимо в прохолодне темне місце на зберігання.
Готове варення володіє не тільки відмінним смаком, але і цілющими властивостями, воно допоможе вам зміцнити імунітет і впоратися з симптомами застуди. Смачного!
- Морошка - 1 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
- Вода - 1, 5 склянки
1) Насамперед ми, як завжди, перебираємо ягоди і видаляємо зіпсовані, потім промиваємо морошку під прохолодною водою і відкидаємо на друшляк, щоб з ягід скла вся вода.
2) Тепер необхідно приготувати сироп, тому ми беремо каструлю і наливаємо в неї 1, 5 склянки води. Ставимо каструлю на повільний вогонь і починаємо всипати в рідину цукор невеликими порціями, помішуючи її. Коли весь цукор виявиться в каструлі, доводимо масу до кипіння і варимо сироп протягом 5-7 хвилин, поки гранули цукру не розчиняться повністю.
3) Суху морошку викладаємо в таз для приготування варення і заливаємо ягоду гарячим сиропом. Ставимо таз на вогонь і, помішуючи, доводимо до кипіння, знімаємо з поверхні пінку і варимо морошку 5 хвилин, після чого знімаємо з вогню і даємо масі повністю охолонути.
4) Потім повертаємо таз на вогонь, знову доводимо масу до кипіння і проварюємо 5 хвилин. Тепер акуратно витягаємо ягоди з сиропу і перетираємо їх за допомогою сита до однорідності.
5) Коли ягідна маса охолоне, викладаємо її в сироп і в останній раз нагріваємо і варимо 5 хвилин, після чого розкладаємо гаряче варення по стерилізованим баночках і закочує їх. Перевертаємо банки дном вгору і залишаємо остигати при кімнатній температурі, потім переносимо в прохолодне темне місце на зберігання.
Готове варення володіє не тільки відмінним смаком, але і цілющими властивостями, воно допоможе вам зміцнити імунітет і впоратися з симптомами застуди. Смачного!