Рецепт Желе з морошки на зиму фото

Желе з морошки на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Морошка
На святковий стіл
Джеми , Заготовки , Десерти
Кількість порцій: 20
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Незвичайне приготування морошки у вигляді желе - виходить відмінне ласощі! Готується желе з морошки на зиму швидко, а желатин допомагає застигнути ягодам в сиропі і робить з вид чудовим.

Опис приготування:

Морошку ще називають"болотний бурштин" і не дарма. Незрілі ягоди морошки нагадують малину, правда, відрізняються особливим ароматом і смаком, а ось зріла ягода - майже прозора оранжевого кольору виглядає як бурштин. У ягодах морошки міститься клітковина, яблучна і лимонна органічні кислоти, вітаміни С, В, А, мінеральні речовини і пектин. Тому желе з морошки приготувати на зиму дуже рекомендую - смачно, корисно, красиво. Отже, приступимо.

1. Цікавий рецепт приготування морошки, оскільки в ньому використовується не тільки ягоди і цукор, але желатин.

2. Ягоди потрібно ретельно промити і дати стекти зайвої рідини.

3. Потім засипте їх цукром і поставте на слабкий вогонь.

4. Доведіть до кипіння, постійно помішуючи.

5. Тим часом розведіть желатин в теплій воді і дайте йому трохи постояти, щоб він як слід набряк.

6. Введіть розведений желатин в варення і потім на слабкому вогні ще близько 20 хвилин.

7. Після цього желе з морошки на зиму можна розливати по простерилизованнимбанкам, закочувати і зберігати до настання холодів.

Приємного чаювання!

  • Морошка - 1 кілограм
  • Цукор - 1 кілограм
  • Желатин - 30 грам
Морошку ще називають"болотний бурштин" і не дарма. Незрілі ягоди морошки нагадують малину, правда, відрізняються особливим ароматом і смаком, а ось зріла ягода - майже прозора оранжевого кольору виглядає як бурштин. У ягодах морошки міститься клітковина, яблучна і лимонна органічні кислоти, вітаміни С, В, А, мінеральні речовини і пектин. Тому желе з морошки приготувати на зиму дуже рекомендую - смачно, корисно, красиво. Отже, приступимо.

1. Цікавий рецепт приготування морошки, оскільки в ньому використовується не тільки ягоди і цукор, але желатин.

2. Ягоди потрібно ретельно промити і дати стекти зайвої рідини.

3. Потім засипте їх цукром і поставте на слабкий вогонь.

4. Доведіть до кипіння, постійно помішуючи.

5. Тим часом розведіть желатин в теплій воді і дайте йому трохи постояти, щоб він як слід набряк.

6. Введіть розведений желатин в варення і потім на слабкому вогні ще близько 20 хвилин.

7. Після цього желе з морошки на зиму можна розливати по простерилизованнимбанкам, закочувати і зберігати до настання холодів.

Приємного чаювання!

Схожі рецепти