Желе з морошки на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Незвичайне приготування морошки у вигляді желе - виходить відмінне ласощі! Готується желе з морошки на зиму швидко, а желатин допомагає застигнути ягодам в сиропі і робить з вид чудовим.
Морошку ще називають "болотний бурштин" і не дарма. Незрілі ягоди морошки нагадують малину, правда, відрізняються особливим ароматом і смаком, а ось зріла ягода - майже прозора оранжевого кольору виглядає як бурштин. У ягодах морошки міститься клітковина, яблучна і лимонна органічні кислоти, вітаміни С, В, А, мінеральні речовини і пектин. Тому желе з морошки приготувати на зиму дуже рекомендую - смачно, корисно, красиво. Отже, приступимо.
1. Цікавий рецепт приготування морошки, оскільки в ньому використовується не тільки ягоди і цукор, але желатин.
2. Ягоди потрібно ретельно промити і дати стекти зайвої рідини.
3. Потім засипте їх цукром і поставте на слабкий вогонь.
4. Доведіть до кипіння, постійно помішуючи.
5. Тим часом розведіть желатин в теплій воді і дайте йому трохи постояти, щоб він як слід набряк.
6. Введіть розведений желатин в варення і потім на слабкому вогні ще близько 20 хвилин.
7. Після цього желе з морошки на зиму можна розливати по простерилизованнимбанкам, закочувати і зберігати до настання холодів.
Приємного чаювання!
- Морошка - 1 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
- Желатин - 30 грам
1. Цікавий рецепт приготування морошки, оскільки в ньому використовується не тільки ягоди і цукор, але желатин.
2. Ягоди потрібно ретельно промити і дати стекти зайвої рідини.
3. Потім засипте їх цукром і поставте на слабкий вогонь.
4. Доведіть до кипіння, постійно помішуючи.
5. Тим часом розведіть желатин в теплій воді і дайте йому трохи постояти, щоб він як слід набряк.
6. Введіть розведений желатин в варення і потім на слабкому вогні ще близько 20 хвилин.
7. Після цього желе з морошки на зиму можна розливати по простерилизованнимбанкам, закочувати і зберігати до настання холодів.
Приємного чаювання!