Рецепт Короп з білим столовим вином фото

Короп з білим столовим вином
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Риба та морепродукти , Короп
Роздільне харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Біле вино відмінно поєднується з рибкою (особливо з річковою). Рекомендую всім любителям рибних страв (і не тільки) оригінальний рецепт приготування коропа з білим столовим вином!

Опис приготування:

Риба прекрасно поєднується з будь-яким вином, але біле підходить якнайкраще. Для приготування коропа з білим столовим вином я беру завжди сухе, несолодке вино. Обов'язково додавайте готову рибну приправу: в ній містяться всі спеції, які нам потрібні. Так як короп - риба річкова, постарайтеся прибрати всі кістки, щоб вам і вашим гостям було зручно і приємно її їсти.

  • Короп - 6 штук
  • Цибуля - 1-2 штук
  • Кабачок - 1 штука
  • Томати черрі - 15 штук
  • Петрушка - 50 грам
  • Каперсами - 1 Ст. Ложка
  • Вино - 100 мілілітрів
  • Масло оливкове - 100 мілілітрів
  • Спеції - За смаком
  • Лимон - 0, 5 штуки
короп з білим столовим вином - фото крок 1
Рибку промийте і випатрати.
короп з білим столовим вином - фото крок 2
Для соусу змішайте вино, олія, спеції, петрушку рубану, каперсами, часник подрібнений.
короп з білим столовим вином - фото крок 3
Перемішали гарненько. Рибу натріть спеціями, збризніть соком лимона. Начините половиною суміші із зелені і вина, тобто нашим соусом.
короп з білим столовим вином - фото крок 4
Відставте в сторону, займіться овочами. Поріжте кільцями кабачок, цибуля, помідори розрізати на половинки. Потім викладіть рибу в форму для запікання, прошарками її овочами.
короп з білим столовим вином - фото крок 5
Помідори помістіть між рибкою.
короп з білим столовим вином - фото крок 6
Чим більше зверху овочів, тим краще. Полийте половиною соусу.
короп з білим столовим вином - фото крок 7
Надішліть в розігріту до 190 градусів духовку на 40 хвилин.
короп з білим столовим вином - фото крок 8
Готового коропа з білим столовим вином подавайте, порізавши на порційні шматки, з лимоном і келихом того ж вина. Смачного!

Схожі рецепти