Рецепт Дріжджовий пиріг з варенням фото

Дріжджовий пиріг з варенням
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Дріжджове тісто
Пісні страви
Для дітей , Десерт
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 7-8
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Аромат здобної випічки по дому - це найяскравіші спогади дитинства, такі пироги мама часто пекла. Хочу і я поділитися з вами моїм улюбленим рецептом.

Опис приготування:

Дріжджовий пиріг з варенням виходить м'яким-м'яким, просто тане. А варення вибирайте на свій смак, але густе, а ще краще використовувати повидло. Можна взяти шматочки фруктів в сиропі.


  • Дріжджі свіжі - 25 грам
  • Яйце - 1 штука (білок в тісто, жовток для змазування верху)
  • Молоко - 250 мілілітрів
  • Борошно - 3 склянки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Цукор - 100 грам
  • Масло рослинне - 50 мілілітрів
  • Густе варення або повидло - 1 Склянка
дріжджовий пиріг з варенням - фото крок 1
1. Приготуємо необхідні продукти.
дріжджовий пиріг з варенням - фото крок 2
2. Розводимо дріжджі в теплому молоці, всипаємо солі щіпку, весь цукор. Розчиняємо.
дріжджовий пиріг з варенням - фото крок 3
3. Додаємо яєчний білок, розмішуємо. Потім водимо борошно. Замішуємо тісто.
дріжджовий пиріг з варенням - фото крок 4
4. У готове тісто наливаємо масло і знову замішуємо колобок.
дріжджовий пиріг з варенням - фото крок 5
5. Тісто залишаємо в теплому місці на 1, 5-2 годину. Накриваємо сухим рушником. Не варто тісто накривати плівкою, воно повинно дихати.
дріжджовий пиріг з варенням - фото крок 6
6. Тісто, що підійшло знову вимісіть. Розділити на дві частини - одну побільше, іншу поменше.
дріжджовий пиріг з варенням - фото крок 7
7. Першу частину тіста велику, розподіліть по формі. Потім викладіть варення або повидло.
дріжджовий пиріг з варенням - фото крок 8
8. Другу частину тонко розкачати і наріжте смужками. Смужки розкладіть по пирогу. Змастіть жовтком. Надішліть в тепле місце на 20 хвилин для підйому. Після чого випікайте в духовці при 180 градусах 35-40 хвилин.
дріжджовий пиріг з варенням - фото крок 9
9. Готовий пиріг остудіть, після чого вийміть з форми. Приємного чаювання!

Схожі рецепти