Дріжджовий пиріг з варенням
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 7-8
Час приготування: 3 г. 0 хв.
Аромат здобної випічки по дому - це найяскравіші спогади дитинства, такі пироги мама часто пекла. Хочу і я поділитися з вами моїм улюбленим рецептом.
Опис приготування:
Дріжджовий пиріг з варенням виходить м'яким-м'яким, просто тане. А варення вибирайте на свій смак, але густе, а ще краще використовувати повидло. Можна взяти шматочки фруктів в сиропі.
- Дріжджі свіжі - 25 грам
- Яйце - 1 штука (білок в тісто, жовток для змазування верху)
- Молоко - 250 мілілітрів
- Борошно - 3 склянки
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 100 грам
- Масло рослинне - 50 мілілітрів
- Густе варення або повидло - 1 Склянка
1. Приготуємо необхідні продукти.
2. Розводимо дріжджі в теплому молоці, всипаємо солі щіпку, весь цукор. Розчиняємо.
3. Додаємо яєчний білок, розмішуємо. Потім водимо борошно. Замішуємо тісто.
4. У готове тісто наливаємо масло і знову замішуємо колобок.
5. Тісто залишаємо в теплому місці на 1, 5-2 годину. Накриваємо сухим рушником. Не варто тісто накривати плівкою, воно повинно дихати.
6. Тісто, що підійшло знову вимісіть. Розділити на дві частини - одну побільше, іншу поменше.
7. Першу частину тіста велику, розподіліть по формі. Потім викладіть варення або повидло.
8. Другу частину тонко розкачати і наріжте смужками. Смужки розкладіть по пирогу. Змастіть жовтком. Надішліть в тепле місце на 20 хвилин для підйому. Після чого випікайте в духовці при 180 градусах 35-40 хвилин.
9. Готовий пиріг остудіть, після чого вийміть з форми. Приємного чаювання!