Рецепт Дріжджові сирні булочки фото

Дріжджові сирні булочки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти , Сир , Дріжджове тісто
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , Для дітей , Десерт
Випічка , Булочки
Кількість порцій: 8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Сьогодні у мене дуже м'які булочки з сиром і великою кількістю ароматних трав, готуються вони на двох видах борошна, що робить випічку трішечки корисніше… дивіться рецепт!

Опис приготування:

Отже, розповідаю як приготувати"Дріжджові сирні булочки" . Ці булочки своїм ароматом підкорять будь-якого! Для початку потрібно змішати дріжджі з теплим молоком і цукром, сіль можна покласти в молоко або в борошно, я відразу все розчиняю в молоці. Потім опара повинна постояти трохи, дріжджі прокинуться і утворюють пінну шапочку, на цьому етапі їх потрібно з'єднати з іншими інгредієнтами і замісити тісто. Воно відмінно підходить в теплому місці. Для цього я ставлю його в прогріту до 40 градусів духовку. Пробуйте булочки і пишіть коментарі, буду рада допомогти!

  • Молоко тепле - 180 мілілітрів
  • Дріжджі свіжі - 20 грам
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Борошно пшеничне - 300 грам
  • Борошно цільнозернове - 200 грам
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Яйце - 2 штуки
  • Чебрець сушений - 2 чайних ложки
  • Базилік сушений - 2 чайних ложки
  • Розмарин сушений - 1 Чайна ложка
  • Масло рослинне - 2 чайних ложки
  • Вершкове масло - 120 грам
  • Сир твердий - 250 грам(200 г - в тісто, 50 г - Для випікання)
дріжджові сирні булочки - фото крок 1
1. Підготуйте продукти згідно зі списком. Приступимо!
дріжджові сирні булочки - фото крок 2
2. З'єднайте тепле молоко з цукром, сіллю і дріжджами. Залиште в теплі, дріжджі повинні прокинутися і утворити пінну шапочку.
дріжджові сирні булочки - фото крок 3
3. В іншій мисці з'єднайте два види борошна, ароматні трави, перемішайте.
дріжджові сирні булочки - фото крок 4
4. Зробіть в центрі борошна поглиблення, туди влийте молоко з дріжджами, рослинна олія, розтоплене вершкове масло, покладіть яйця. Замісити тісто.
дріжджові сирні булочки - фото крок 5
5. У процесі замішування додайте тертий сир.
дріжджові сирні булочки - фото крок 6
6. Готове тісто накрийте сухою серветкою, поставте в тепле місце на годину.
дріжджові сирні булочки - фото крок 7
7. Тісто, що підійшло осадіть руками, окремі частини, у мене 8. Сформуйте булочки, я люблю круглі, але можна зробити овальні або будь-який інший форми. Покладіть їх на змащений пергамент. Дайте трохи відпочити під полотенечком.
дріжджові сирні булочки - фото крок 8
8. На кожній булочці зробіть надріз або кілька надрізів, покладіть туди сир, зверху теж трохи притрусіть сиром.
дріжджові сирні булочки - фото крок 9
9. Випікайте в розігрітій духовці при 170 градусах 25 хвилин, дивіться на вашу духовку, може трохи більше-менше часу знадобиться.
дріжджові сирні булочки - фото крок 10
10. Пригощайтеся! Булочки дуже ароматні!

Схожі рецепти