Дріжджові сирні булочки
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні у мене дуже м'які булочки з сиром і великою кількістю ароматних трав, готуються вони на двох видах борошна, що робить випічку трішечки корисніше… дивіться рецепт!
Отже, розповідаю як приготувати "дріжджові сирні булочки" . Ці булочки своїм ароматом підкорять будь-якого! Для початку потрібно змішати дріжджі з теплим молоком і цукром, сіль можна покласти в молоко або в борошно, я відразу все розчиняю в молоці. Потім опара повинна постояти трохи, дріжджі прокинуться і утворюють пінну шапочку, на цьому етапі їх потрібно з'єднати з іншими інгредієнтами і замісити тісто. Воно відмінно підходить в теплому місці. Для цього я ставлю його в прогріту до 40 градусів духовку. Пробуйте булочки і пишіть коментарі, буду рада допомогти!
- Молоко тепле - 180 мілілітрів
- Дріжджі свіжі - 20 грам
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Борошно пшеничне - 300 грам
- Борошно цільнозернове - 200 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Яйце - 2 штуки
- Чебрець сушений - 2 чайних ложки
- Базилік сушений - 2 чайних ложки
- Розмарин сушений - 1 Чайна ложка
- Масло рослинне - 2 чайних ложки
- Вершкове масло - 120 грам
- Сир твердий - 250 грам(200 г - в тісто, 50 г - Для випікання)
1. Підготуйте продукти згідно зі списком. Приступимо!
2. З'єднайте тепле молоко з цукром, сіллю і дріжджами. Залиште в теплі, дріжджі повинні прокинутися і утворити пінну шапочку.
3. В іншій мисці з'єднайте два види борошна, ароматні трави, перемішайте.
4. Зробіть в центрі борошна поглиблення, туди влийте молоко з дріжджами, рослинна олія, розтоплене вершкове масло, покладіть яйця. Замісити тісто.
5. У процесі замішування додайте тертий сир.
6. Готове тісто накрийте сухою серветкою, поставте в тепле місце на годину.
7. Тісто, що підійшло осадіть руками, окремі частини, у мене 8. Сформуйте булочки, я люблю круглі, але можна зробити овальні або будь-який інший форми. Покладіть їх на змащений пергамент. Дайте трохи відпочити під полотенечком.
8. На кожній булочці зробіть надріз або кілька надрізів, покладіть туди сир, зверху теж трохи притрусіть сиром.
9. Випікайте в розігрітій духовці при 170 градусах 25 хвилин, дивіться на вашу духовку, може трохи більше-менше часу знадобиться.
10. Пригощайтеся! Булочки дуже ароматні!