Домашній йогурт зі злаками
(покроковий рецепт з фото)
Всім, хто мріє про тонку талію і міцне здоров'я, пропоную рецепт, як приготувати домашній йогурт зі злаками. Мінімум продуктів і максимум користі від цього низькокалорійного йогурту.
Калорійність йогурту залежить від жирності молока, тому вибирати вам. Молоко повинно бути обов'язково пастеризованим.
Бактерії можна купити в аптеці або в магазині.
Готовий йогурт зберігається від 3 до 7 днів в холодильнику.
- Молоко 2, 5% - 1-3 літрів
- Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
- Мускатний горіх - 0, 5 чайних ложки
- Перець червоний - 1 щіпка
- Клітковина - 2 чайних ложки
- Бактерії для йогурту - 1 штука
1. Молоко необхідно підігріти до 40 градусів в мультиварці або на плиті.
2. В пляшечку з бактеріями залийте пару ложок молока, збовтайте і висипте назад в чашу.
3. Готувати йогурт в мультиварці потрібно від 8 до 12 годин при температурі 35-40 градусів або в режимі "йогурт" . Чим довше, тим густіше виходить йогурт і тим більше сироватки.
4. Щоб зробити питний йогурт, перелийте частину в блендер і збийте.
5. Один із варіантів: додати в йогурт корицю, мускатний горіх, червоний перець і суміш декількох видів клітковини. Вийде корисний низькокалорійний сніданок.