Рецепт Домашній йогурт зі злаками фото

Домашній йогурт зі злаками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти, Горіхи, Молоко, Мускатний горіх
Дієтичне харчування
На полуденок, На сніданок
Десерти

Всім, хто мріє про тонку талію і міцне здоров'я, пропоную рецепт, як приготувати домашній йогурт зі злаками. Мінімум продуктів і максимум користі від цього низькокалорійного йогурту.

Калорійність йогурту залежить від жирності молока, тому вибирати вам. Молоко повинно бути обов'язково пастеризованим.

Бактерії можна купити в аптеці або в магазині.

Готовий йогурт зберігається від 3 до 7 днів в холодильнику.

  • Молоко 2, 5% - 1-3 літрів
  • Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
  • Мускатний горіх - 0, 5 чайних ложки
  • Перець червоний - 1 щіпка
  • Клітковина - 2 чайних ложки
  • Бактерії для йогурту - 1 штука
домашній йогурт зі злаками - фото крок 1
1. Молоко необхідно підігріти до 40 градусів в мультиварці або на плиті.
домашній йогурт зі злаками - фото крок 2
2. В пляшечку з бактеріями залийте пару ложок молока, збовтайте і висипте назад в чашу.
домашній йогурт зі злаками - фото крок 3
3. Готувати йогурт в мультиварці потрібно від 8 до 12 годин при температурі 35-40 градусів або в режимі "йогурт" . Чим довше, тим густіше виходить йогурт і тим більше сироватки.
домашній йогурт зі злаками - фото крок 4
4. Щоб зробити питний йогурт, перелийте частину в блендер і збийте.
домашній йогурт зі злаками - фото крок 5
5. Один із варіантів: додати в йогурт корицю, мускатний горіх, червоний перець і суміш декількох видів клітковини. Вийде корисний низькокалорійний сніданок.

Схожі рецепти