Домашній сир з молока і оцту
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам спробувати самим приготувати дуже ніжний і смачний сир, з приємним молочним присмаком. Сир ідеально підходить для канапе, закусок, а також для салатів. Дивіться рецепт!
Для приготування сиру з молока і оцту нам знадобиться свіже коров'яче молоко, непастеризоване і накопичений, оцет білий винний, а також сичужний фермент (щоб у нас вийшла сироватка). Готовий сир нагадує мені рикотту: він ніжний, злегка солоний, з молочним присмаком. Кількість інгредієнтів розраховане на 3 кг. Сиру в круглих таких голівках.
- Молоко - 19 літрів
- Рідкий сичужний фермент - 6 чайних ложок
- Білий винний оцет - 2 Ст. Ложки
Молоко налийте в каструлю і і поставте на сильний вогонь. Коли молоко нагріється до 38 градусів - зніміть його з вогню. В 600 мл. Підігрітого молока розведіть сичужний фермент. Виходить суміш, як на фото.
Вейт отриману суміш (а також оцет) в молоко, розмішайте ретельно дерев'яною ложкою.
Накрийте кришкою і залиште на 2, 5 годину.
Через цей час перевірте молоко, поверхня повинна бути гладкою на вигляд, а при дотику - пружинити. Це буде означати, що молоко "створожітся" . Ложкою дерев'яної розламати поверхню хрест на хрест.
Потім каструлю поставте на вогонь, руками почніть збирати сирну масу в одну сторону, утрамбовуючи. Маса повинна лепіться. Молоко нагріваємо до 60 градусів, не більше. Процедура копітка і тривала: від 25 до 40 хвилин. Постарайтеся все сирну масу зібрати.
Потім утрамбуйте її в спеціальні кошики для сиру. Щільно утрамбуйте.
Поставте кошики над тарілкою на вазі, щоб рідина скла.
Потім переверніть сир в кошику і іншою стороною його покладіть. Це потрібно для того, щоб малюнок від кошички був по всьому сиру. Перекладати так сир слід, поки не перестане стікати рідина. Можете вже через добу вживати сир. Раджу обваляти його в солі, тоді він ще смачніше стане. Через 2-3 дня його вже можна і порізати.
Ось такий чудовий сир з молока і оцту вийшов у нас. Смачного!