Рецепт Домашній лаваш фото

Домашній лаваш
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно
Рецепти для схуднення
На полуденок , На швидку руку , На природу , На сніданок
Випічка , Коржі
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 30 хв.

Замінити хліб цілком може тонкий апетитний лаваш, зроблений в домашніх умовах. Якщо ви не пробували приготувати його самостійно, тоді дуже рекомендую цей простий рецепт взяти на замітку.

Опис приготування:

Хочу поділитися своїм найпростішим способом, як приготувати домашній лаваш. Усе, що вам буде потрібно, це всього 3 інгредієнта і трохи більше півгодини часу. Працювати з тестом дуже легко, так що навіть новачок цілком впорається. Найголовніше - тоненько розкачати тісто, тоді лаваші будуть м'якими і апетитними. Їх можна подавати до столу з першими стравами, а також використовувати для приготування самих різних закусок.

  • Вода - 1 Склянка
  • Борошно - 3 склянки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
домашній лаваш - фото крок 1
1. Підігрійте воду і розчиніть в ній сіль.
домашній лаваш - фото крок 2
2. Просійте в глибоку миску борошно, влийте воду і замісити однорідне тісто. Вимішуйте його хвилин 5-7, щоб воно було м'яким і еластичним. Після скачайте в кульку і дайте полежати хвилин 15.
домашній лаваш - фото крок 3
3. Коли тісто"відпочило" , розділіть його на 10-12 однакових шматочків.
домашній лаваш - фото крок 4
4. Кожен дуже тонко розкачати. Найкраще розкачати відразу все, так як смажиться лаваш дуже швидко. Підготуйте також чистий кухонний рушник.
домашній лаваш - фото крок 5
5. Дуже добре розігрійте сковороду. Викладіть тісто і смажте на середньому вогні без олії до рум'яності з двох сторін. Після викладайте на рушник і накрийте готові лаваші зверху. Тримайте під рушником до подачі, щоб вони не були сухими.
Смачного!

Схожі рецепти