Рецепт Домашній лаваш фото

Домашній лаваш
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно
Рецепти для схуднення
На полуденок, На швидку руку, На природу, На сніданок
Випічка, Коржі

Замінити хліб цілком може тонкий апетитний лаваш, зроблений в домашніх умовах. Якщо ви не пробували приготувати його самостійно, тоді дуже рекомендую цей простий рецепт взяти на замітку.

Хочу поділитися своїм найпростішим способом, як приготувати домашній лаваш. Усе, що вам буде потрібно, це всього 3 інгредієнта і трохи більше півгодини часу. Працювати з тестом дуже легко, так що навіть новачок цілком впорається. Найголовніше - тоненько розкачати тісто, тоді лаваші будуть м'якими і апетитними. Їх можна подавати до столу з першими стравами, а також використовувати для приготування самих різних закусок.

  • Вода - 1 Склянка
  • Борошно - 3 склянки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
домашній лаваш - фото крок 1
1. Підігрійте воду і розчиніть в ній сіль.
домашній лаваш - фото крок 2
2. Просійте в глибоку миску борошно, влийте воду і замісити однорідне тісто. Вимішуйте його хвилин 5-7, щоб воно було м'яким і еластичним. Після скачайте в кульку і дайте полежати хвилин 15.
домашній лаваш - фото крок 3
3. Коли тісто "відпочило", розділіть його на 10-12 однакових шматочків.
домашній лаваш - фото крок 4
4. Кожен дуже тонко розкачати. Найкраще розкачати відразу все, так як смажиться лаваш дуже швидко. Підготуйте також чистий кухонний рушник.
домашній лаваш - фото крок 5
5. Дуже добре розігрійте сковороду. Викладіть тісто і смажте на середньому вогні без олії до рум'яності з двох сторін. Після викладайте на рушник і накрийте готові лаваші зверху. Тримайте під рушником до подачі, щоб вони не були сухими.
Смачного!

Схожі рецепти