Домашній лаваш в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Що таке лаваш і як приготувати домашній лаваш в духовці? Це східний вид хліба, найчастіше приготованого з борошна і води, з додаванням солі і масла. Буває двох видів: тонкий і товстий.
Лаваш, або, як ще його називають, «Східний хліб» присутній в багатьох стравах східної кухні. Рецепти лаваша були швидко освоєні фаст-фудом, так як приготувати його можна швидко і просто, з доступними і недорогими інгредієнтами. Сьогодні покажу вам один з варіантів, як приготувати домашній лаваш в духовці.
- Борошно - 300 грам
- Вода - 200 мілілітрів
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка (з гіркою, Загальна маса - 7 грамів)
Для приготування домашнього лаваша в духовці ми використовуємо для замісу хлібопічку. Звичайно, замісити тісто можна руками або міксером, але можна це зробити також, як і я. У відерце помістіть просіяне борошно. У склянці теплої води розведіть дріжджі, додайте чайну ложку солі і чайну ложку цукру. Влийте 2 ст. Ложки соняшникової олії і замісити тісто. Я використовую для цього режим замісу для тесту на пельмені.
Дайте тесту постояти в хлібопічці близько 1 годину. Там тепло і немає протягу. Тісто підніметься і збільшиться вдвічі. Дістаньте тісто з відра хлібопічки.
Розділити тісто 2 шматочка. Ну, або три. З кожної частини скачайте ковбаску.
Сформуйте лаваш з високими бортиками. Для цього тісто треба розкачати в пласт овальної форми. Злегка підкрутити бортики, підняти тісто над столом і перевернути, бортиками вниз. Наколи середину лаваша, щоб при запіканні воно не здулося.
Перенесіть лаваш на деко, змащений маслом або застелений пергаментом. Розігрійте духовку до 250 градусів. Запікайте лаваш в духовці 10-15 хвилин. Він дуже швидко зарум'яниться.
Подайте до столу остиглим. Гарячий хліб їсти не можна.