Рецепт Домашній чорний хліб фото

Домашній чорний хліб
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Тісто
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю, Для дітей, На сніданок
Випічка, Хліб

Перший хліб, який я спекла, виявився не грудкою і дуже навіть смачним. Рецепт повідала мені свекруха, тепер я в пошані Ділюся чудовим рецептом, як приготувати домашній чорний хліб.

Після вдалого отриманого з першого разу батона чорного хліба мій чоловік наполягає на тому, щоб я відкопала пекарню Жарти жартами, а хлібець вийшов дійсно добрим. М'яка і пориста м'якоть добре пропеклась, немає ніде грудочок борошняної суміші, а скоринка виходить хрустка і засмаженої. Рекомендую спробувати себе в якості хлібопекаря!

  • Пшеничне борошно - 400 грам
  • Житнє борошно - 250 грам
  • Питна вода - 380 грам
  • Сухі дріжджі - 10 грам
  • Житній ферментований солод - 3 Ст. Ложки
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Koriandr - 1.5 чайних ложки (насіння)
  • Мед рідкий - 2 Ст. Ложки
  • Кунжут - 1.5 Ст. Ложки (білий та чорний)
  • Сіль - 1.5 чайних ложки
домашній чорний хліб - фото крок 1
Всипте в ємність невеликого розміру солод і залийте його 80 мілілітрах тільки закипілої води. Ретельно перемішайте. Солод почне вбирати воду і густіти. Залиште його в такому стані, щоб він добре запарился.
домашній чорний хліб - фото крок 2
У глибоку миску всипте дріжджі і залийте їх теплою водою, щоб вони розчинилися повністю. Потім додайте рідкий мед, сіль і рослинне масло. Перемішайте.
домашній чорний хліб - фото крок 3
Введіть солод в тісто і всипте всю порцію житнього борошна. Коли солод і борошно добре перемішалися з тестом, додайте коріандр.
домашній чорний хліб - фото крок 4
Замісити тісто пшеничним борошном. Після остаточного замісу тісто поміщається на долоні, як показано на фото.
домашній чорний хліб - фото крок 5
Помістіть тісто в каструлю, щільно закрийте кришкою або плівкою і залиште його в теплому місці на 45/50 хвилин. Воно повинно піднятися і збільшитися вдвічі.
домашній чорний хліб - фото крок 6
Тісто розділіть на дві рівні половини і сформуйте їх в кулю. Накрийте наші заготовки сухою серветкою і залиште хліб расстаіваться на 20 хвилин. Коли тісто збільшилася майже в два рази, зробіть два надрізи уздовж і поперек гострим ножем, а потім посипте кунжутним насінням.
домашній чорний хліб - фото крок 7
Випікайте хліб при 180 ° протягом 25 хвилин.

Схожі рецепти