Домашні капкейкі на молоці
(покроковий рецепт з фото)
Шукайте варіанти швидкого і простого десерту до чаю для всієї родини? Пропоную вам дізнатися, як приготувати домашні капкейкі на молоці. Ніжні, повітряні і неймовірно смачні. Обов'язково спробуйте!
Перед вами класичний варіант тесту з ванільним екстрактом. Але при бажанні ви можете додати для аромату корицю, гвоздику, цедру цитрусових, наприклад. Такі капкейкі гарні самі по собі, але завжди можна перед подачею прикрасити їх глазур'ю, шоколадом, кремом і т.Д. Чудова ідея нескладній домашньої випічки, яку варто взяти на замітку.
- Молоко - 1/2 склянки
- Яйце - 2 штуки
- Вершкове масло - 200 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1/3 чайних ложки
- Цукор - 1 Склянка (якнайменше)
- Борошно - 1.5 склянки (приблизно)
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
1. Духовку дозволите і розігрійте до 180 градусів. У глибоку миску просійте борошно з розпушувачем і сіллю. Додайте цукор і все як слід перемішайте.
2. Додайте розм'якшене вершкове масло.
3. Все ретельно перемішайте до однорідності. По одному вводите яйця, продовжуючи перемішувати. Для аромату додайте ванільний екстракт.
4. Влейте молоко.
5. Готове тісто розлийте по паперовим формочках для капкейков.
6. І відправте в духовку. Запікайте близько 20 хвилин, але вже через 15 можна спробувати готовності за допомогою сірника.
7. Готові капкейкі остудіть.
8. І за бажанням доповніть кремом або глазур'ю. Приємного чаювання!