Булочки-капкейкі з повидлом
(покроковий рецепт з фото)
Неможливо уявити святковий стіл без випічки! Аромат свіжоспечених булочок радує не тільки душу, але і серце! А зовнішній вигляд привертає своєю оригінальною формуванням! Пригощайтеся!
Тісто для булочок замішується безопарним способом, залишається для підйому на 1, 5-2 годину, розкочується в пласт. Вирізаються кружечки, в середину яких викладається повидло яблучне Махеев'. Кружечки складаються вдвічі, по 3 штуки викладаються в формочки для випічки і такий дружною компанією випікаються в духовці. Такі булочки сподобаються не тільки дітям, але і дорослим!
- Мука - 300 грам
- Цукор - 50 грам
- Яйце - 1 штука
- Молоко - 100 мілілітрів
- Вершкове масло - 40 грам
- Крем - 1 Ст. Ложка
- Дріжджі сухі - 1, 5 чайних ложки
- Сіль - 1/4 чайних ложки
- Повидло яблучне Махеев' - 4 Ст. Ложки
У просіяне борошно всипати сухі дріжджі.
Вбити яйце, всипати цукор, сіль.
Додати сметану, розм'якшене вершкове масло.
Влити тепле молоко, замісити тісто, залишити на 1, 5-2 годину.
Тісто розкачати, вирізати кружки діаметром 7 см. В середину кожного кружка викласти яблучне повидло Махеев'. Скласти гурток навпіл і ще раз навпіл.
3 складених таким чином гуртка викласти в формочки для маффінів. Залишити на 30 хвилин.
Змастити злегка збитим жовтком, посипати цукром.
Випікати 15-20 хвилин при температурі 180 градусів.
Вийшли ось такі апетитні булочки.
Усередині булочок - ароматне яблучне повидло Махеев'. Смачного!