Латвійські булочки з повидлом
(покроковий рецепт з фото)
М'які дріжджові булочки відомі багатьом людям з дитинства. Ну, хто їх не їв за обидві щоки на полуденок в шкільній їдальні? Описаний мною рецепт, нагадав саме цей знайомий смак. Ділюся і з вами!
Ознайомлю вас з тим, як приготувати латвійські булочки з повидлом і посипанням (штрейзель). Проста технологія: замісити тісто, настояти його, загорнути начинку і випікати. Діти точно будуть в захваті від такої випічки. З чаєм вона розлітаються швидко, тому я відразу спекла 12 виробів, щоб на всіх вистачило.
- Борошно - 560 грам(500 г - в тісто, 60 г - в штрейзель)
- Дріжджі - 8 грам
- Сіль - 5 грам
- Цукор - 110 грам(50 г - в тісто, 60 г - в штрейзель)
- Вершкове масло - 80 грам(50 г - в тісто, 30 г - в штрейзель)
- Вода - 310 мілілітрів
- Povidlo - 140 мілілітрів
- Ванілін - 2 щіпки
- Яйце - 1 штука
У мисці змішайте 175 мл води з 1 немає. Ложкою цукру і дріжджами. Залиште опару під кришкою на годину при кімнатній температурі.
Додайте в опару борошно, воду, що залишилася, сіль, масло для тесту, цукор. Замішайте тісто. Його також слід залишити в теплі на 1-1, 5. Найкраще підійде злегка тепла духовка або мікрохвильовка.
Коли тісто підніметься в 2 рази, акуратно обомніте його, складаючи краю до центру.
Розділити тісто 12 рівних частин. Скачайте їх в кульки. Дайте їм настоятися 5 хвилин.
Сформуйте булочки, складаючи в центр коржів по 2 немає. Ложки povidla. Кінці з боків скріпіть в центрі. Залиште вироби ще на 50 хвилин.
Тепер зробіть штрейзель. Перетріть борошно з цукром і маслом. Булочки змастити збитим яйцем, а потім посипте їх штрейзелем.
Випікайте булочки при 200 градусах протягом 15 хвилин в духовій шафі. Приємного чаювання!