Рецепт Домашні булочки фото

Домашні булочки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка , Булочки
Кількість порцій: 6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Домашні булочки за цим рецептом виходять несолодкими і ідеально підходять в якості хліба до супів і будь-яким іншим стравам. Також на їх основі готують смачні бургери з різними начинками.

Опис приготування:

За цим рецептом у вас вийдуть відмінні булочки для гамбургерів. Звичайно, для бутербродів можна використовувати і магазинний хліб, але домашня випічка завжди виходить набагато смачніше. Що, до того ж, корисніше. Насіння кунжуту додають булочок особливий смак і аромат. Щоб дізнатися, як приготувати домашні булочки, просто прочитайте цей рецепт.

  • Борошно пшеничне - 350 грам (вищого сорту )
  • Молоко - 100 мілілітрів
  • Вода - 100 мілілітрів
  • Вершкове масло - 40 грам
  • Сухі дріжджі - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Кунжутне насіння - За смаком
  • Цукор - 1 Чайна ложка
домашні булочки - фото крок 1
У миску влийте молоко і додайте в нього шматочки вершкового масла. Нагрійте його і почекайте, щоб масло повністю розчинилося. Молоко не повинно бути дуже гарячим.
домашні булочки - фото крок 2
В окремій піалках підігрійте трохи воду, додайте в неї цукор і дріжджі. Залиште суміш в теплому місці, щоб дріжджі активувалися.
домашні булочки - фото крок 3
Борошно просійте через сито в миску з високими бортиками. Потім додайте до неї сіль і обидві рідкі суміші.
домашні булочки - фото крок 4
Замісити тісто і залиште його в мисці підходити в теплому місці, попередньо накривши харчовою плівкою або рушником. Тісто має збільшитися в два-три рази.
домашні булочки - фото крок 5
Тісто обомніте руками, потім розділіть його на шість рівних шматочків. Сформуйте з них плоскі коржі.
домашні булочки - фото крок 6
Викладіть коржі на деко, застелене пергаментом. Змастіть їх вершковим маслом і посипте кунжутом. Дайте їм постояти хвилин двадцять. Потім розігрійте духовку до двохсот градусів і випікайте булочки п'ятнадцять хвилин.

Схожі рецепти