Домашні булочки з маком
(покроковий рецепт з фото)
Кожна мама повинна знати, як приготувати домашні булочки з маком, адже це - смак дитинства. Хочу поділитися рецептом своєї бабусі, булочки виходять солодкими, з хрусткою скоринкою і смаком маку.
Занадто багато маку всередину не кладіть, інакше він буде випадати. Щоб булочки зверху були не тільки красиві, але і солоденькі, змастіть їх рідким медом. В іншому просто уважно вивчіть мій рецепт. Булочки можна брати з собою в школу / на роботу, так що готуйте їх побільше.
- Молоко - 250 грам
- Борошно - 600 грам
- Борошно - 4-6 Ст. Ложок (масування)
- Дріжджі свіжі - 50 грам (або 20 грам сухих)
- Олія - 100 грам
- Яйця - 2 штуки
- Соняшниково масло - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Мак - 200 грам
- Молоко - 250 грам (для начинки)
- Цукор - 100 грам (для начинки)
- Ваніль - 1 щіпка
- Яйце - 1 штука (для начинки)
1. У тепле молоко додайте 0, 5 чайної ложки солі, 2 ст. Ложки цукру і дріжджі, рішення. 5-7 ст. Ложок борошна просійте в молоко, ложкою розімніть все грудочки. Накрийте опару, відставте в сторону на 20-30 хвилин.
2. 2 яйця збийте в піну, потім додайте дрібку солі і частинами вводите цукор, продовжуючи збивати яйця. Цукор повинен повністю розчинитися.
3. Розтопити масло на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Увімкніть міксер і частинами додавайте масло, щоб воно поступово входило в яйця.
4. В опару вилийте яєчну масу, перемішайте в одному напрямку силіконової або дерев'яною лопаткою.
5. Просійте в тісто більшу частину борошна, перемішайте ложкою, а потім висипте залишок борошна.
6. Голова жебрацтво 3-5 ст. Ложок борошна, викладіть тісто, почніть його замішувати руками.
7. Потім налийте 3-4 ст. Ложки соняшникової олії, вимішайте в ньому тісто. Якщо тісто продовжує липнути до рук, додайте ще 2-3 ст. Ложки борошна. Еластичне тісто покладіть в ємність і поставте на годину-півтора підніматися.
8. Мак залийте молоком, додайте ваніль і 2-3 ст. Ложки цукру. Поставте на вогонь і варіть близько 15 хвилин на повільному вогні. Потім злийте мак на сито, залиште на 10-15 хвилин, щоб скло молоко.
9. У підсушений мак додайте ваніль і цукор, перемішайте, а потім подрібніть блендером.
10. Коли тісто підійшло, його потрібно обминути і знову покласти на 15 хвилин підніматися. Після цього розділіть тісто на 2 частини. Кожну частину знову обомніте і розкачайте близько 0, 5 см завтовшки.
11. Рясно змастіть розкатаний лист маслом, не доходячи до країв. Викладіть мак, розрівняйте його по всьому тесту.
12. Скрутіть рулет, розріжте його на рівні частини по 5 см. Перекладіть на пергамент, змастіть кожну булочку жовтком. Випікайте в духовці при 180 градусах 20-30 хвилин.
13. Ось такі апетитні булочки повинні вийти.