Дитячий торт з ведмедиком
(покроковий рецепт з фото)
Є такі страви, які ми готуємо вкрай рідко. Буває, робимо це єдиний раз в житті. Тому потрібно хороший рецепт, щоб все вийшло. Ось, як приготувати дитячий торт з ведмедиком.
Такі торти, звичайно, готувати непросто. Потрібно правильно розрахувати пропорції, інакше можна схибити, і на свято доведеться йти в магазин за готовим тортом. Щоб цього уникнути, уважно читайте рецепт. Підходьте до приготування торта з кмітливістю. Інгредієнти підбирайте на свій смак, але не забувайте про головні, без яких торт не вийде зовсім.
- Борошно - 2, 5 склянки
- Крем - 3 склянки
- Цукор - 2 склянки
- Какао-порошок - 5 Ст. Ложок
- Горіхи - 4 Ст. Ложки
- Згущене молоко варене - 100 грам
- Розпушувач - 10 грам
- Гіркий шоколад - 50 грам
- Кокосова стружка - 50-100 грам
Відразу скажу, що нам знадобиться хороший потужний блендер. Якщо у вас його немає, скористайтеся кавомолки. Якщо і з цим проблеми, то доведеться потрудитися і змолоти горіхи вручну в ступці. Отже, беремо волоські горіхи і ті, які ви захочете додати в торт. Це може бути навіть арахіс. Рекомендую горішки обсмажити на сковороді і пошелушіть від шкірки. У блендері розмелюю горіхи разом з двома столовими ложками какао.
Тепер приступаємо до тесту. Розтоплюємо або просто розм'якшує вершкове масло і розтираємо його зі склянкою цукру. Додаємо склянку сметани, розпушувач і перемішуємо. Всипаємо половину порції борошна і замішуємо тісто.
Я поділяю тісто 2 частини, в одну з яких насипаємо 2 столові ложки какао. Тепер потроху підсипає борошно, що залишилося в обидві порції тесту до отримання еластичності.
Ділимо тісто обох квітів на 3 частини. З кожної кульки розгортаємо млинець. Якщо тісто розпадається, покладіть його відразу в форму і розтягуйте руками по поверхні. Так проробляємо з кожним кулькою. Тісто у формі проколюємо виделкою і ставимо випікатися на 8-10 хвилин при 180 градусах. У підсумку виходить 6 коржів. Якщо ви хочете отримати ідеально рівні коржі, то обрізайте їх по колу, поки вони ще гарячі. Потім це буде зробити складно.
Готуємо сметанний крем. Все дуже просто. Півтора склянки сметани змішуємо зі склянкою цукру, а краще - з цукровою пудрою. Рекомендую робити це звичайною виделкою або вінчиком. Додаємо в сметанний крем суміш з горіхів з какао. Крем для верхнього коржа робимо в окремому посуді. Змішуємо варене згущене молоко зі сметаною і столовою ложкою какао. Обидва види крему ставимо в холодильник.
На остиглі коржі намазуємо білий сметанно-горіховий крем. Верхній корж покриваємо коричневим кремом. Кокосовою стружкою висипаємо ведмедика. Трьом гіркий шоколад і посипаємо їм по краях, щоб виділити обриси ведмедя. Це робити необов'язково, контраст буде і так хороший. Краї торта посипаємо крихтою з обрізаних і перетертих шматочків коржів або з мелених горіхів. Торт з білим ведмедем готовий. Перед подачею краще дати йому просочитися, поставивши на пару годин в холодильник. Подавайте з гарячим чаєм!