Десерт «російська красуня»
(покроковий рецепт з фото)
Що такий десерт "російська красуня", і як приготувати його? Я побачила цю назву в меню одного ресторану, після чого довго випрошувала рецепт у шеф-кухаря. Це звичайний торт з фруктами. Все просто!
Звичайний бісквітний торт з полуницею в багатьох ресторанах називають десертом "російська красуня" . Готується такий торт досить швидко (на основі бісквітних коржів, крему і полуниці). Фрукти або ягоди можуть бути різними на ваш смак. Цей рецепт приготування бісквіта на швидку руку припаде до душі багатьом ласунам.
- Борошно - 160 грам
- Цукор - 200 грам(100г в крем)
- Яйця - 5 штук
- Крем - 200 грам
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложок
- Полуниця - 500 грам
1. Цей простий десерт готується на основі бісквітних коржів. Отже, відокремлюємо білки від жовтків і збиваємо окремо: білки в піну, а жовтки з цукром. Просіваємо і поступово вводимо борошно. Тепер перемішуємо ложкою або віночком вручну. Викладаємо тісто у форму, відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин. А тим часом приготуємо просочення з полуниці. Для цього збиваємо в блендері ягоди.
2. Окремо збиваємо сметану з цукром і лимонним соком. Це буде наш крем.
3. Готовий бісквіт повинен охолонути, після чого розрізаємо його навпіл. Я для цього зазвичай беру ниточку і з її допомогою розрізаю корж на дві частини.
4. Промащуємо наш розрізаний корж полуничною просоченням, даємо йому постояти близько 5 хвилин.
5. Потім промазуємо кремом і закриваємо другим коржем. Окремо нарізаємо полуницю уздовж. У нас повинні вийти такі "слайси" .
6. Викладаємо полуницю на промазаний корж, закриваємо другим коржем. Також промазуємо його кремом.
7. Зверху прикрашаємо полуницею і, наприклад, м'ятою. Я вирішила зробити таку "галявинку" з фруктів в центрі. От і все, наш десерт "російська красуня" готовий!