Деруни з часником
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачний рецепт приготування дерунів з часником, які завдяки хрусткою, золотистої скоринки порадує навіть дуже розбірливого гурмана. Готуємо!
Я люблю, коли в правильно приготованих деруни відчувається запах і смак часнику. Деруни з часником бачаться мені ідеальними. Приготувати їх в домашніх умовах досить просто, ніяких надприродних навичок або великого досвіду не потрібно. Мій рецепт дерунів з часником вам допоможе в усьому розібратися. Смачного!
- Картопля - 7-8 штук
- Цибулина велика - 1 штука
- Часник - 3 зубчики
- Яйця - 2-3 штук
- Сіль, перець - За смаком
- Крем - За смаком
- Кріп свіжий - За смаком
Необхідно очистити наші овочі від шкірки і ретельно промити їх під проточною водою.
Потім нам знадобиться глибока миска. У неї на крупній тертці натріть картоплю. За допомогою преса для часнику видавіть наші пару зубчиків часнику, потім додайте дрібно порізану цибулю.
До наших подрібненим овочам слід додати 2-3 яйця. За смаком поперчити і посолити. Після чого тісто слід добряче перемішати.
Смажити будемо на сковороді, тому її слід трохи розігріти, після чого налити трішки рафінованої олії.
Отримане тісто з овочів і яєць практично відразу дасть сік. Нам потрібно разом з цим соком набирати масу столовою ложкою і викласти акуратно на сковороду у вигляді оладок. Їх потрібно робити не великими. Деруни слід гарненько обсмажити до появи довгоочікуваної золотистої скоринки.
Деруни слід подавати теплими, зверху политими сметаною і посипаними подрібненим кропом.