Рецепт Деруни з часником фото

Деруни з часником
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня , Білоруська кухня
Овочі , Картопля
Дієтичне харчування , Роздільне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 1
Час приготування: 40 хв.

Дуже смачний рецепт приготування дерунів з часником, які завдяки хрусткою, золотистої скоринки порадує навіть дуже розбірливого гурмана. Готуємо!

Опис приготування:

Я люблю, коли в правильно приготованих деруни відчувається запах і смак часнику. Деруни з часником бачаться мені ідеальними. Приготувати їх в домашніх умовах досить просто, ніяких надприродних навичок або великого досвіду не потрібно. Мій рецепт дерунів з часником вам допоможе в усьому розібратися. Смачного!

  • Картопля - 7-8 штук
  • Цибулина велика - 1 штука
  • Часник - 3 зубчики
  • Яйця - 2-3 штук
  • Сіль, перець - За смаком
  • Крем - За смаком
  • Кріп свіжий - За смаком
деруни з часником - фото крок 1
Необхідно очистити наші овочі від шкірки і ретельно промити їх під проточною водою.
деруни з часником - фото крок 2
Потім нам знадобиться глибока миска. У неї на крупній тертці натріть картоплю. За допомогою преса для часнику видавіть наші пару зубчиків часнику, потім додайте дрібно порізану цибулю.
деруни з часником - фото крок 3
До наших подрібненим овочам слід додати 2-3 яйця. За смаком поперчити і посолити. Після чого тісто слід добряче перемішати.
деруни з часником - фото крок 4
Смажити будемо на сковороді, тому її слід трохи розігріти, після чого налити трішки рафінованої олії.
деруни з часником - фото крок 5
Отримане тісто з овочів і яєць практично відразу дасть сік. Нам потрібно разом з цим соком набирати масу столовою ложкою і викласти акуратно на сковороду у вигляді оладок. Їх потрібно робити не великими. Деруни слід гарненько обсмажити до появи довгоочікуваної золотистої скоринки.
деруни з часником - фото крок 6
Деруни слід подавати теплими, зверху политими сметаною і посипаними подрібненим кропом.

Схожі рецепти