Cметанное желе
(покроковий рецепт з фото)
У нас в сім'ї є один сімейний рецепт, який я дізналася від своєї мами, а вона - від бабусі. І всі мої тітки і сестри його теж знають і люблять. Я його готую з самого дитинства. Ділюся з вами.
Вивчіть інструкцію про те, як приготувати сметанне желе. Для мене воно робиться дуже просто, оскільки я давно його знаю, але новачкам, що не робили до цього желейну масу, впорається буде не дуже легко. Хоча, якщо ви будете дотримуватися всі кроки, то все вийде на все 100%.
- Крем - 350 грам
- Цукор - 100 грам
- Желатин - 10 грам
- Вода - 130 мілілітрів
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
Желатин залийте холодною кип'яченою водою на 40-60 хвилин до набухання.
Потім нагрійте желатинову суміш на середньому вогні до повного розчинення. Але не кип'ятіть.
Змішайте в каструлі цукор з двома ст. Ложками води. Підігріває його до густого стану, а потім остудіть сироп.
Тепер сироп змішайте зі сметаною і ванільним цукром. Також влийте желатин і добре перемішайте.
Желе влийте в форму і поставте в холодильник до повного застигання, приблизно на 5 годин. Приємною дегустації!