Чізкейк без цукру
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні приготуємо торт без цукру, а саме - чізкейк, я розповім і покажу, як приготувати такий десерт без додавання цукру в домашніх умовах, з використанням цілком звичайних продуктів.
Прикрасити торт без цукру можна свіжими фруктами, обсмаженими горішками або карамеллю без цукру, приготовлену за таким рецептом: в сотейнике, на середньому вогні, нагрійте ¼ склянки патоки або меду протягом 13 хвилин до сильного кипіння або до температури 140 градусів, при наявності термометра. Додайте 100 гр вершкового масла, щіпку солі, ретельно перемішайте. Зніміть сотейник з вогню, повільно додайте ¼ склянки кокосових вершків і добре перемішайте. Перелийте карамель в мисочку, поставте в морозильну камеру на 2 годину, щоб карамель загусла. Для прикраси торта використовуйте половину приготовленої карамелі.
- Ядра мигдалю - 170 грам
- Борошно мигдальна - 100 грам
- Кокосова стружка - 75 грам
- Вершкове масло - 120 грам
- Вершковий сир - 750 грам
- Йогурт натуральний - 2 Ст. Ложки
- Вершки кокосові - 60 грам
- Потоку (мідь) - 175 грам
- Яйце - 1 штука
- Ванілін - 1 Чайна ложка
Ядра мигдалю подрібніть в блендері до «середньої» крихти. Перекладіть миндальную крихту в миску, додайте мигдальне борошно, кокосову стружку, все перемішайте і розітріть пальцями з м'яким вершковим маслом.
Роз'ємну форму для випічки (діаметром 22 см) покрийте папером для випічки, змастіть папір маслом. Викладіть суміш для основи і утрамбуйте, щоб вийшов корж рівномірної товщини. Випікайте основу в духовці, розігрітій до 160 градусів протягом 5-8 хвилин або поки корж не стане золотистого кольору. Готовому коржу дайте повністю охолонути у формі.
У чашу міксера або блендера покладіть вершкове масло, вершковий сир, йогурт, кокосові вершки, потоку або мед, яйце, ванілін і добре перемішайте. Всі продукти повинні бути кімнатної температури. Довго збивати суміш не потрібно. Обережно викладіть начинку на остигнула основу і поверніть в духовку на 20-30 хвилин. Готова начинка повинна бути золотистого кольору і злегка «студенистой» в середині. Дверцята духовки не відчиняйте, інакше можуть з'явитися тріщини. Після приготування, вимкніть духовку і залиште чізкейк всередині до повного охолодження.
Охолодіть чізкейк в холодильнику протягом 3-х годин і прикрасьте на свій смак. Приємного чаювання!