Черешневе варення з шоколадом
(покроковий рецепт з фото)
Смачне варення з приємним ароматом і смаком шоколаду. Це не просто варення, а справжнісінький десерт! Обов'язково побалуйте себе!
Це варення можна робити як з кісточками, так і видаливши їх. Пектин і шоколад додають варення м'яку і шовковисту текстуру. Алкоголь завершує гармонію смаку, однак зовсім вловлюється смаковими рецепторами. За таким же принципом можна приготувати вишневе варення. Але вона повинна бути щільною, не надто кислою і соковитою. Пектин необхідний яблучний, так як лимонний переб'є потрібний смак. Зберігати таке варення можна при кімнатній температурі. Заходьте на чашку чаю з смачним варенням!
- Черешня - 1 кілограм
- Цукор - 500 грам
- Пектин - 10 грам
- Шоколад гіркий - 100 грам
- Вода - 150 мілілітрів
- Горілка - 20 мілілітрів
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Переберія черешню, складіть у велику чашу.
Засипте 2/3 частини пісочний, акуратно перемішайте. Залиште на 2 годину.
Додайте воду і доведіть до кипіння, потім варіть 5 хвилин на повільному вогні. Зніміть з вогню і дайте постояти 4 годину.
Змішайте цукор, що залишився і пектин.
Всипте цукрову суміш в варення, доведіть до кипіння. Додайте шматочки шоколаду.
Знову доведіть варення до кипіння і варіть до повного розчинення шоколаду. Влийте горілку, перемішайте і відразу зніміть з вогню.
Розкладіть гаряче варення в стерилізовані банки, закрийте стерилізованими кришками.
Подавайте до чашечки чаю.
Смачного!