Буряк литовською
(покроковий рецепт з фото)
Коли я 30 років тому приїхала жити в Литву, я ніколи не пробувала такого супу як борщ. Особливо на кефірі або з пахтою. Тепер влітку це наш звичайний і всіма улюблений холодний суп. Ось рецепт.
Я привела вам класичний рецепт борщу по-литовськи. Іноді я роблю його на кефірі, розбавляючи трохи кип'яченою водою. Але в борщ по-литовки завжди треба додати побільше сметани і рясно посипати кропом. Зазвичай до борщу в Литві подають гарячу відварну картоплю, так виходить ситніше і смачніше. Смачного!
- Буряк - 2-3 штук
- Огірок - 2 штуки
- Зелена цибуля - 1 штука (пучок)
- Яйце - 2-3 штук
- Бавовна - 4 склянки
- Крем - 1 Склянка
- Кріп - 1 штука (пучок)
- Сіль - За смаком
Ось такі продукти нам знадобляться для приготування борщу.
Буряк помити і відварити до готовності. Потім очистити і натерти на тертці. Можна брати і консервовану буряк, але свіжа куди смачніше.
Варимо яйця, очистити їх. Відокремлюємо білки від жовтків. Ріжемо дрібно зелену цибулю. Змішуємо в мисці жовтки і цибулю і солимо за смаком. Сіль також вбиває запах цибулі.
Огірок очищаємо від шкірки і нарізаємо на дрібні шматочки.
У мисці з'єднати всі інгредієнти, які ми приготували. Нарізати яєчний білок. Залити все пахтою і додати сметану. Додати солі, якщо потрібно. Поставити борщ як мінімум на годину в холодильник. Перед подачею рясно посипати кропом. Готово!