Рецепт Буряк литовською фото

Буряк литовською
(покроковий рецепт з фото)

Литовська кухня
Буряк , Овочі
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти
На обід
Борщ , Супи
Кількість порцій: 7-8
Час приготування: 30 хв.

Коли я 30 років тому приїхала жити в Литву, я ніколи не пробувала такого супу як борщ. Особливо на кефірі або з пахтою. Тепер влітку це наш звичайний і всіма улюблений холодний суп. Ось рецепт.

Опис приготування:

Я привела вам класичний рецепт борщу по-литовськи. Іноді я роблю його на кефірі, розбавляючи трохи кип'яченою водою. Але в борщ по-литовки завжди треба додати побільше сметани і рясно посипати кропом. Зазвичай до борщу в Литві подають гарячу відварну картоплю, так виходить ситніше і смачніше. Смачного!

  • Буряк - 2-3 штук
  • Огірок - 2 штуки
  • Зелена цибуля - 1 штука (пучок)
  • Яйце - 2-3 штук
  • Бавовна - 4 склянки
  • Крем - 1 Склянка
  • Кріп - 1 штука (пучок)
  • Сіль - За смаком
буряк литовською - фото крок 1
Ось такі продукти нам знадобляться для приготування борщу.
буряк литовською - фото крок 2
Буряк помити і відварити до готовності. Потім очистити і натерти на тертці. Можна брати і консервовану буряк, але свіжа куди смачніше.
буряк литовською - фото крок 3
Варимо яйця, очистити їх. Відокремлюємо білки від жовтків. Ріжемо дрібно зелену цибулю. Змішуємо в мисці жовтки і цибулю і солимо за смаком. Сіль також вбиває запах цибулі.
буряк литовською - фото крок 4
Огірок очищаємо від шкірки і нарізаємо на дрібні шматочки.
буряк литовською - фото крок 5
У мисці з'єднати всі інгредієнти, які ми приготували. Нарізати яєчний білок. Залити все пахтою і додати сметану. Додати солі, якщо потрібно. Поставити борщ як мінімум на годину в холодильник. Перед подачею рясно посипати кропом. Готово!

Схожі рецепти