Булочки «булочка»
(покроковий рецепт з фото)
Краща випічка продається в Парижі. До ранкового чаю або ароматного кава найкраще підійдуть такі булочки. Насолоджуйтесь ними хоч кожен день. Розповім, як приготувати булочки «Бріош».
М'які і ніжні, із золотистою скоринкою. Такі булочки можна подавати з вершковим маслом, з шоколадом, варенням або медом. Булочки дуже прості в приготуванні. Такі ж булочки можна використовувати для бургерів (гамбургери, чізбурери). Можете прикрасити їх кунжутом.
- Вода - 250 мілілітрів
- Молоко - 60 мілілітрів
- Сухі дріжджі - 2 чайних ложки
- Цукрова пудра - 2, 5 Ст. Ложки
- Борошно пшеничне - 450 грам
- Вершкове масло - 40 грам
- Яйця - 2 штуки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
1
Воду і молоко нагрійте до кімнатної температури, з'єднайте. Додайте до них дріжджі, цукрову пудру і перемішайте, накрийте рушником і залиште на п'ять хвилин.
2
Розітріть борошно з вершковим маслом (вручну або за допомогою міксера).
3
Вбийте одне куряче яйце і дріжджову суміш, перемішайте гарненько. Додайте сіль, борошно пшеничне і замісіть тісто.
4
Перекладіть тісто в миску, змащену олією, накрийте його рушником і залиште на ніч (за цей час маса збільшиться в 2 рази).
5
Через необхідний час розділіть тісто на 8 частин, сформуйте з кожної куля і покладіть їх швами вниз на деко на невеликій відстані один від одного.
6
Накрийте булочки плівкою і залиште на 1 час, потім збийте яйце і змастіть їм булочки, відправте в розігріту до 200 градусів духовку, під низ встановіть форму з водою.
7
Запікайте булочки 20 хвилин до появи золотистого кольору, після остудіть їх трохи.