Борошняні млинці
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 40 хв.
Хочу показати вам, як приготувати борошняні млинці на молоці з легким лимонним присмаком. Це один з базових рецептів тесту для смачних і швидких тонких млинців. Дотримуйтесь інструкцій - все вийде.
Опис приготування:
Лімончелло надає цій простій випічці особливий витончений аромат. Замість нього ви можете додати будь-якої ароматний солодкий лікер або просто воду.
Щоб посилити цитрусовий аромат, при подачі скроплюю млинці соком цитрусових.
- Борошно пшеничне - 100 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Яйця - 1 штука
- Молоко - 240 мілілітрів
- Лімончелло - 2 чайних ложки
- Вершкове масло - За смаком (для смаження)
- Лимон - 0, 5 штуки (або апельсин для подачі)
Борошно з сіллю викладіть в миску, зробіть поглиблення в борошні і додайте туди злегка збите яйце.
Влийте в борошно половину молока і добре вимішайте тісто віночком. Частину молока з'єднайте з лімончелло і перемішайте тісто.
Залиште тісто на 15 хвилин, потім нагрійте сковороду і змастіть маслом. Налийте трохи тесту.
Я роблю не надто великі млинці. Обсмажую їх по обидва боки.
Для подачі скроплюю млинці соком лимона або апельсина, присипають за бажанням цукром і скручую в трубочки.