Бісквіт з шоколадом
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні я розповім в простих кроків, як приготувати бісквіт з шоколадом. Мені здається, такий рецепт шоколадного десерту не має похибок. Його сміливо можна подавати на будь-який святковий стіл!
Цьому рецептом мене навчила мама приблизно 8 років назад. З тих пір я готую такий бісквіт дуже часто. На різні свята у нас на столі такий десерт є частим гостем. Шоколадні страви, на мій погляд, дуже романтично виглядають і піднімають настрій!
- Яйце - 6 штук
- Цукор - 180 грам
- Окріп - 2 Ст. Ложки
- Шоколад - 2 Ст. Ложки
- Какао - 30 грам
- Борошно пшеничне - 150 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Ванілін - 1 грам
- Рослинна олія рафінована - 60 мілілітрів
Просіваємо пшеничне борошно через сито разом з какао-порошком. Додаємо в цю суміш розпушувач тесту.
Яйця перед цим потрібно залишити зігріватися при кімнатній температурі. Потім збиваємо їх разом з цукром в густу піну.
У яєчну суміш доливаємо 2 ложки окропу, збиваємо безперервно. Після вливаємо олію і просіюємо рівно половинку борошняної сухої маси. Тепер вже не збиваємо, а злегка помішує лопаткою. Потім досипати решту борошняну суміш. Додаємо до тесту розтоплений шоколад.
Випікаємо бісквіт в формочке діаметром близько 25 см. Дно застилає пергаментом. Температура - 180 З. Бісквіт печеться близько 40 хвилин. Після чого звільняємо його від форми, охолоджуємо і пробуємо. Смачного!