Бісквіт з гірким шоколадом
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт смачного десерту, який сподобається всім ласунам. Цікавий спосіб, як приготувати бісквіт з гірким шоколадом. Відмінна альтернатива покупним тістечком.
Завдяки гіркого шоколаду бісквіт виходить насиченого темно-коричневого кольору. Його можна подавати цільним або порізати на пласти і перемазати кремом, варенням або згущеним молоком. Бісквіт - це універсальна випічка, яка сподобається всім без винятку. Його можна готувати дітям і дорослим, для дорослих до тесту можна додати трохи коньяку або лікеру для аромату.
- Шоколад - 100 грам(72%)
- Вершкове масло - 100 грам
- Куряче яйце - 4 штуки
- Цукор - 100 грам
- Борошно - 4 Ст. Ложки
1. На паровій бані розтоплюємо шоколад разом з маслом. Важливо не перегріти шоколад, тому весь час помішувати ложкою і як тільки побачимо, що всі шматочки розтопилися, відразу знімаємо з вогню.
2. У миску вбиваємо яйця і додаємо цукор.
3. Гарненько перемішуємо до повного розчинення крупинок цукру.
4. Додаємо до яєць і цукру борошно.
5. Перемішуємо, щоб не було грудочок (зручно скористатися віночком).
6. Яєчну суміш додаємо до шоколаду.
7. Лопаткою або ложкою акуратно змішуємо всі інгредієнти.
8. Форму для запікання змащуємо маслом або встеляли пергаментом, виливаємо готове тісто. Відправляємо тісто в духову шафу хвилин на тридцять.
9. Готовий бісквіт виймаємо і залишаємо трохи охолонути, після чого можна подавати до чаю або кави.