Білий хліб
(покроковий рецепт з фото)
Пухнастий, ароматний, ніжний і надзвичайно смачний хліб можна приготувати своїми руками з найпростіших інгредієнтів. Ні в одному магазині ви такого хліба не купите.
Готувати хліб ми буде на молоці безопарним способом. Дріжджі підійдуть свіжі, як у мене чи сухі, яких потрібно взяти в три рази менше. Такий білий хліб хороший з сиром, ковбасою, джемом, ікрою або будь-який інший закускою.
- Молоко - 200 мілілітрів
- Дріжджі свіжі - 20 грам
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Вершкове масло - 50 грам
- Яйце - 1 штука
- Борошно пшеничне - 350-400 грам
Підготуйте всі інгредієнти для приготування білого хліба.
Молоко підігрійте і налийте в миску або чашу міксера. Додайте дріжджі, сіль і цукор. Перемішайте всі ці інгредієнти.
Вершкове масло розтопіть і додайте в тісто.
Додайте яйце.
Всипте просіяне борошно.
Замісити м'яке, еластичне тісто. Накрийте харчової плівкою і поставте в тепле місце.
Через 50-60 хвилин тісто збільшиться в об'ємі.
Тісто обомніте, надайте форму батона і викладіть у форму для випічки.
Зробіть надрізи на тесті.
Дайте тесту постояти 20-25 хвилин при кімнатній температурі.
Випікайте хліб в духовці при температурі 175-180 градусів 35-40 хвилин до золотистої скоринки.
Ароматний, красивий і надзвичайно смачний білий хліб готовий.