Банановий торт Мавпочка
(покроковий рецепт з фото)
Цей тортик ми робили разом з донькою. Вийшла кумедна мавпяча мордочка. Особливо порадувало дитини велика кількість ніжного і повітряного крему. Тортик вийшов дуже легкий і солодкий!
Спечіть бісквіт, остудіть його, поріжте на коржі. Зробіть крем. Оформіть тортик у вигляді мавпочки, прикрасьте, як дозволить ваша фантазія. Хай щастить!
- Цукор - 150 грам
- Яйце - 2 штуки
- Масло рослинне - 100 мілілітрів
- Молоко - 100 мілілітрів
- Борошно - 1, 5 склянки
- Ванілін - За смаком
- Какао-порошок - 1 Ст. Ложка
- Сода - 1 Чайна ложка (гасити)
- Банан - 2 штуки (один - для прикраси, другий - в торт)
- Полуничне варення - 0, 5 склянки (для пропитки коржа)
- Крем 21% - 400 грам (для крему)
- Загущувач для сметани - 1 штука (упаковка)
- Цукрова пудра - 3 чайних ложки (в вершках)
- Кокосова стружка - 1 Чайна ложка (для прикраси)
Підготуйте продукти для торта.
Візьміть глибоку тару для збивання. Помістіть в неї яйця і цукор.
Збивайте міксером до утворення світлої повітряної маси. Тепер влийте молоко і рослинне масло. Знову збийте міксером.
Додайте какао-порошок, борошно і ванілін. Продовжуйте працювати міксером.
В кінці додайте соду, погасіть її оцтом. Знову збийте тісто. Маса повинна бути повітряної і однорідної.
Перелийте тісто в змащену маслом каструлю мультиварки.
Встановіть в машинку каструлю, виберіть режим "випічка", час запікання - 45-50 хвилин.
Бісквіт готовий.
Вийміть його з мультиварки, остудіть.
Сметану збийте з загустителем і цукровою пудрою до кремоподібного стану. Щоб крем вийшов густий, сметану потрібно заздалегідь добре охолодити.
Блюдо застеліть папером (двома половинками). Бісквіт розрізати на дві частини (уздовж). Покладіть корж. Просочіть варенням або цукровим сиропом.
Змастіть здебільшого крему.
Покладіть на нього шар порізаного кільцями банана.
Другий корж оформите у вигляді мордочки мавпочки.
Покладіть корж зверху. Місце для очей і рота заповніть кремом.
Другий банан наріжте шматочками, щоб оформити "ніс", низ "морди", і т.Д. Місце з'єднання коржів заповніть за допомогою кондитерського мішка кремом.
Торт готовий! Такі торти довго не зберігаються, т.К. Завітрюються банани.