Банановий пудинг в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Цей десерт вимагає трохи більше зусиль, ніж деякі схожі бананові пудинги, але результат того вартий. Під шаром золотавої меренги - чудове поєднання смаків банана і м'якого печива. Поспішаю поділитися такою смакотою і розповім, як приготувати банановий пудинг в духовці.
Смак цього бананового пудингу приголомшливий, він сподобається всім ласунам. Я б йшла всім пунктам без відступів, але при бажанні ви можете замінити меренгу збитими вершками, прикрасивши ними вже готовий пудинг після випічки, вийде теж добре.
- Молоко згущене - 400 грам
- Яєчні жовтки - 2 штуки
- Яєчні білки - 4 штуки
- Печиво ванільне - 45 штук
- Ванільний екстракт - 2 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
1
У великому сотейнику змішайте просіяне борошно з сіллю.
2
Додайте згущене молоко, влейте молоко, добре перемішайте і поставте сотейник на плиту (на слабкий вогонь) і, постійно перемішуючи суміш віночком, додайте по 1-му жовтка. Варіть пудинг 7-8 хвилин, поки він не загусне.
3
Додайте ванільний екстракт і перемішайте пудинг.
4
1/3 бананів, нарізаних кружальцями завтовшки 1, 5 см, покладіть в один шар на дно форми для випічки.
5
Розподіліть зверху 1/3 частина пудингу, потім інвестувати 1/3 кількості ванільного печива.
6
Повторіть шари ще 2 рази, але 3-й шар печінки не укладайте поверх, а прикрасьте їм краю пудингу.
7
Яєчні білки збийте міксером на великій швидкості до піни. Додаючи поступово цукор, продовжуйте збивати, поки не утворюються щільні піки. Збиті білки викладіть на останній шар пудингу.
8
Випікайте пудинг протягом 25 хвилин при температурі 160 градусів, доти, поки меренга не стане світло-золотистої.
9
Дайте готовому пудингу охолонути 30 хвилин перед подачею на стіл. Смачного!