Бананове суфле
(покроковий рецепт з фото)
Бананове суфле - ніжний, повітряний і дуже смачний десерт, придуманий французами. Особливо добре розходиться на дитячому столі - перевірено досвідченим шляхом
Саме слово суфле з французької язика перекладається як подих. Тобто, гарне бананове суфле має бути дихаючим, м'яким і ніжним Завдяки цьому суфле можна пригощати навіть найменших дітей - їм не важко буде його пережувати і переварити. Втім, і дорослі тьоті й дяді з кавою і чаєм бананове суфле наминали тільки так
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Банани - 4 штуки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Молоко - 1 Склянка
- Цукор - 3 чайних ложки
- Ванільний цукор - 1/2 чайних ложки
- Яйця - 4 штуки
Відокремлюємо яєчні жовтки від білків. Жовтки змішуємо до однорідності зі склянкою молока і борошном.
Ще приблизно півсклянки молока змішуємо з цукром і ваніллю, після чого ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Потім додаємо цю суміш в наш збиті жовтки з молоком, перемішуємо і знову ставимо на плиту. Варимо, помішуючи, на слабкому вогні до загусання.
Банани очищаємо від шкірки і розминаємо до консистенції пюре. Змішуємо бананове пюре з молочною сумішшю, туди ж додаємо вершкове масло.
Білки збиваємо в піну.
Змішуємо білок з головною масою. Безлад, але обережно - не повинна порушитися легкість.
Форми для суфле змащуємо вершковим маслом, потім перекладаємо в них масу суфле. Форми заповнюємо приблизно наполовину - адже суфле ще підніметься. Випікати 30 хвилин при 190 градусах. Готово!